Group A - Brazil vs MexicoNeymar, fotbalistul în care Brazilia îşi pune cele mai mult speranţe la actuala ediţie a Campionatului Mondial, nu dezamăgeşte aşteptările fanilor. Spre deosebire de alte staruri precum Ronaldo sau Gerrard, jucătorul Bar­celonei îşi ajută echipa şi contribuie din plin la succesele naţionalei.
După cele două goluri reuşite în meciul de deschidere, cu Croaţia, Neymar a marcat de două ori şi în ultima confruntare din Grupa A. Neymar a deschis scorul în minutul 17 contra Camerunului şi a dublat avantajul echipei sale în minutul 35. Prin evoluţiile sale, Neymar şi-a câştigat un loc în statisticile Campionatului Mondial: brazilianul se alătură astfel unor nume uriaşe precum Maradona sau Ronaldo care au reuşit tot atâtea „duble” la ediţiile din 1986, respectiv 2002.
„Acum suntem mai încrezători înainte de meciul cu Chile. Am jucat bine de la început până la final şi am făcut un joc bun. Nu cred că eu sunt mai important decât alţii, rolul meu este să marchez goluri şi să creez ocazii. Chile este un adversar complicat, i-am învins în trecut, dar fotbalul este tot mai complicat pe zi ce trece”, a declarat Neymar.
Golurile brazilienilor au fost marcate de Neymar ‘17, ‘35, Fred ‘49 şi Fernan­dinho ‘84, în timp ce pentru camerunezi a înscris Matip, în minutul 26.

Recomandările redacției