moggiDespre FC UTA SA nu se mai vorbește demult despre evenimentele din iarbă, ci doar despre cele din culise. Pornind de la buzunarele goale ale lui Adrian Marțian, restul „oficialilor” grupării arădene fac eforturi să mai salveze ce mai poate fi salvat. Teoretic, neanunțând nicio o măsură oficială împotriva „textiliștilor”, care – conform regulamentului – ar fi trebuit excluși și retrogradați în Liga a VI-a,  Federația Română de Fotbal le-a dat posibilitatea utiștilor să se mai joace puțin de-a vânzarea pielii ursului din pădure.
Primind – oarecum – acceptul verbal al lui Marțian, Giovanni Catanzariti caută variante de scăpare de la faliment, dar și luptă pentru păstrarea locului de ligă secundă. În acest sens, italianul a discutat la telefon cu concetățeanul său, Luciano Moggi, care a fost recent în România în calitate de invitat al impresarei Ana Maria Reghecampf. Se aude că fostul director general al lui Juventus Torino ar dori să investească în fotbalul românesc, iar FC UTA SA este o variantă. Auzind și că în oraș mai există o echipă cu același nume, italianul ar fi spus că este obișnuit cu rivalitățile locale prin prisma celor de la AC Torino. De aici și până a se concretiza ceva este cale lungă și asta cu atât mai mult cu cât pe 28 iunie Federația ar putea pecetlui defintiv soarta clubului, retrogradându-l în fotbalul județean.
Sesizând că FC UTA SA e o cauză pierdută, Dorin Micșa s-ar fi reorientat deja.  Profitând din nou de statutul de fin al lui Cosmin Contra, administratorul special al grupării „textiliste” vânează o funcție de conducere la FC Caransebeș. Din informațiile noastre, negocierile sunt avansate, însă Micșa e conștient că – practic – și-ar îngropa șeful dacă îl lasă fără ultima fărâmă de putere demisionând. Totodată, timișoreanul mai speră că-și va recupera măcar o parte dintre banii pe care i-a „investit” în Calea Aurel Vlaicu sub formă de împrumut pentru Marțian.

Recomandările redacției