liberaliÎntr-un congres maraton care i-a ţinut pe delegaţi „în priză” toată ziua de sâmbătă şi jumătate din noaptea spre dumunică, Partidul Naţional Liberal şi-a ales noua echipă de conducere care succede echipei demisionare a lui Crin Antonescu. Dintre cei doi candidaţi la funcţia de preşedinte al PNL, sibianul „neamţ” Klaus Iohannis şi braşoveanul Ioan Ghişe, a fost ales cu o majoritate absolut zdrobitoare Klaus Iohannis: 1.334 de voturi din totalul de 1.479 valabil exprimate, Ioan Ghişe „adunând” doar 144.

Organizaţia judeţeană Arad a PNL a trimis la congresul de sâmbătă 27 de delegaţi, aceştia neavând un mandat expres în privinţa candidatului pe care ar fi trebuit să-l voteze, însă liderul  Ioan Cristina declara că numele agreat în PNL Arad este cel al lui Johannis şi că arădenii vor vota cel mai probail în favoarea acestuia, ceea ce s-a şi întâmplat. „Delegaţii liberali arădeni au votat cu Klaus Johannis, aşa cum au votat favorabil şi cele două moţiuni privitoare la trecerea PNL la grupul popular european şi la fuziunea PNL – PDL”, a declarat deputatul liberal de Arad Mihăiţă Calimente.

Referitor la declaraţia lui Klaus Johannis făcută după alegerea sa ca preşedinte al PNL potricit căreia PDL a acceptat ca partidul care se va naşte din fuziunea PNL-PDL să se numească PNL, declaraţie care a generat reacţii din partea liderilor PDL, Mihăiţă Calimente a declarat că nu a participat la discuţiile la vârf dintre cele două formaţiuni politice, dar se ştia în Delegaţia Permanentă de acest accept şi consideră că este absolut normal ca partidul viitor să se numească Partidul Naţional Liberal. „Democrat liberalii n-ar trebui să obiecteze în privinţa numelui noului partid. Numele Partidului Naţional Liberal îi acoperă cu gloria a 140 de ani de istorie pe toţi membrii săi. Personal, sunt pentru păstrarea numelui de Partid Naţional Liberal şi, dacă se va supune la vot vreun alt nume şi voi fi chemat să votez, voi vota pentru PNL şi contra oricărui alt nume”, a declarat Mihăiţă Calimente.

Recomandările redacției