1531567_10152457520978762_5021211540593013588_oCosta Rica şi Grecia sunt surprizele plăcute ale acestui mondial, venind din postura de outsidere. Costa Rica, câştigătoarea Grupei D, a produs două mari surprize la în grupă, 3-1 cu Uruguay şi 1-0 cu Italia, remizând în ultimul meci, 0-0, cu Anglia. Pentru costaricani este a doua calificare în optimi, după cea din 1990. În timp ce „elenii” au terminat pe locul doi în grupa C după 0-3 cu Columbia, 0-0 cu Japonia şi 2-1 cu Cote d’Ivoire, Grecia s-a calificat în premieră în optimile de finală, obţinând biletele pentru această fază după un penalty transformat în prelungirile meciului cu „Elefanţii”, de Samaras. Meciul a început aşa cum se aştepta toată lumea, cu grecii apărându-se şi aştepând să de-a lovitura pe contraatac. Defensiva elenilor a fost răpusă în minutul 53 atunci când Bryan Ruiz deschide scorul cu un șut pe jos, cu latul, din marginea careului. În minutul 66 Oscar Duarte îşi lasă echipa în zece după ce vede al doilea cartonaş galben, după un fault asupra lui Holebas. Grecii au reuşit să profite de omul în plus, iar în ultimul minut de joc Sokratis a reuşit să înscrie, trimiţând meciul în prelungiri. Elenii puteau da lovitura în minutul 113, contraatac 5 contra 2, mingea a ajuns pe stânga la Samaras, iar acesta a tras în portar dintr-o poziţie favorabilă.

Şi au venit loviturile de departajare. Marchează Borges, marchează Mitroglu, marchează şi Ruiz. Marchează Christodoulopoulos, marchează Gonzalez, marchează şi Holebas. Marchează Campbell, ratează, iar Umana şi Costa Rica este în sferturi, iar elenii pleacă acasă lăsând o impresie excelentă.

ECHIPELE DE START

Costa Rica: Navas – Gamboa, Duarte, Gonzalez, Umana, Diaz – Ruiz (c), Borges, Tejeda, Bolanos – Campbell;
Selecţioner: Jorge Luis Pinto;

Grecia: Karnezis – Torosidis, Manolas, Sokratis Papastathopoulos, Holebas – Karagounis (c), Samaris, Maniatis – Lazaros Christodoulopoulos, Salpingidis, Samaras;
Selecţioner: Fernando Santos.

Recomandările redacției