suarezchiellLuis Suarez a aflat joi pedeapsa pe care va fi nevoit să o suporte după ce l-a muşcat de umăr pe Giorgio Chiellini în timpul meciului Uruguay – Italia (1-0). Atacantul a fost suspen­dat nouă jocuri internaţionale şi patru luni din orice competiţie, astfel că a fost nevoit să îşi facă bagajele şi să părăsească Brazilia.
Iată că au apărut noi informaţii despre cum s-a apărat fotbalistul în faţa Comisiei FIFA care a analizat reacţia lui la adresa lui Chiellini. De menţionat faptul că membrii Comisiei disciplinare a FIFA, care au luat deci­zia în „cazul Suarez”, sunt din Algeria, Singapore, Africa de Sud, Panama, Insulele Cook, Pakistan şi Hang-Kong.
„După impact, mi-am pierdut echilibrul şi fiind destabilizat am căzut pe adversarul meu. În acest timp, am lovit cu faţa umărul adversarului, iar în urma acestui impact am rămas cu un mic hematom şi o puternică durere a dinţilor, ceea ce a determinat arbitrul să întrerupă meciul în acel moment. Acest lucru s-a petrecut, în niciun caz nu s-a întâmplat ceea ce a scris arbitrul în raport cum că am vrut să muşc adversarul sau că ar fi fost o tentativă de a muşca”, a spus Suarez în declaraţia dată celor de la FIFA.
Atacantul le-a mulţumit fanilor pe reţelele de socializare, pentru „susţi­nere şi afecţiune”, informează AFP. „Vă salut pe toţi. Scriu acest mesaj pentru a mulţumi după toate dovezile de susţinere şi afecţiune primite. Atât eu cât şi familia mea vă mulţumim mult. Vă mulţumesc pentru că sunteţi alături de mine”, a notat Suarez pe Twitter.

Recomandările redacției