sebȘedința LPF2, Adunarea Generală a Federației Române de Fotbal și Comitetul Executiv nu au lămurit în vreun fel necunoscutele fotbalului arădean. Neprogramată în ultimele trei runde ale play-outului, FC UTA SA nu a primit confirmarea retrogradării sale până în fotbalul județean, cum nici Național Sebiș nu a primit răspuns la solicitarea sa de a ocupa unul dintre locurile vacante din anti-camera Ligii 1. Nici măcar pentru nou promovatele Șoimii Pîncota (Liga a II-a) și UTA (Liga a III-a) lucrurile nu sunt foarte clare, în sensul că nestabilindu-se numărul seriilor din eșalonul trei nu se știe câte echipe vor retrogada.
Există totuși și câteva certitudini. Edițiile următoare de campionat nu se vor mai desfășura după sistemul play-off / play-out, iar numărul fotbaliștilor tineri (Under 21) ce trebuie să evolueze concomitent rămâne neschimbat: doi la Liga a II-a, respectiv trei la Liga a III-a. Ceea ce se mai știe este că viitoarea ediție a eșalonului secund începe la 30 august și că cele două serii vor avea câte 14 echipe. Apoi, neoficial, federalii susțin că nu vor face compromisuri, iar dacă locurile nu se vor completa conform, stagiunea va începe chiar și cu 11-12 combatante.
Dar iată și principalele decizii luate de Adunarea Generală de sâmbătă, unele care nu afectează direct echipele arădene:
l afilierea permanentă a CS U Craiova, cu toate drepturile ce decurg din ROAF, inclusiv promovarea
l decizia de invalidare a contractului lui Mircea Sandu, lucru care se va face în Tribunal. Pe cale de conse­cință, „Nașul” va pierde renta viageră în valoare de 50 de mii de euro re an.
l SC Poli Timişoara, echipă aflată în proprietatea lui Marian Iancu, nu a fost dezafiliată
l administratorul bazei Mogo­şoaia va deveni preşedintele FRF sau o persoană numită de acesta. Asta înseamnă că Mircea Sandu pierde această funcţie, pe care a deţinut-o până acum
l s-a aprobat noul Statut FRF. Printre altele, un preşedinte FRF poate îndeplini maximum 3 mandate, faţă de un număr nelimitat, cum era până acum. De asemenea, articolul 54 din Statut, care-i interzice unei echipe dreptul de promovare dacă nu are o vechime de minimum 3 ani a fost eliminate

Recomandările redacției