halepJucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a ratat calificarea în finala turneului de la Wimbledon, după ce a fost învinsă, joi, cu scorul de 7-6 (5), 6-2, de sportiva canadiană Eugenie Bouchard, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 13, în penultimul act al competiţiei.
Afectată de dureri, jucătoarea din Constanţa a încercat să scurteze durata schimburilor de mingi. În replică, Bouchard a ales să o plimbe pe româncă pe toată lăţimea terenului.
În finală, prima de Grand Slam din cariera ei, Eugenie Bouchard va juca, sâmbătă, împotriva sportivei cehe Petra Kvitova, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6. „A fost o nebunie. Nu am mai terminat un meci aşa. Am reuşit însă să mă calific în finală. Sunt foarte fericită pentru prima mea finală de Mare Şlem. Voi avea o zi de pauză şi voi încerca să o câştig. Nu pot să spun că sunt surprinsă de rezultatele din acest an. Am muncit mult, dar întotdeauna vreau mai mult şi mă aştept să am rezultate şi mai bune. Mă bucur să fiu pe teren şi încerc să joc aşa cum îmi doresc”, a spus canadianca.
Simona Halep este prima jucătoare din România care se califică în semifinelele turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Halep a depăşit astfel performanţa Virginiei Ruzici, calificată în sferturile de finală, în 1978 şi 1981.
Calificarea în semifinale este re­compensată cu 440.000 de lire sterline şi 780 de puncte WTA.
În cazul în care ar fi ajuns în ultimul act pe iarba londoneză, românca ar fi ocupat de luni locul 2 WTA.
Simona Halep a reuşit în acest an să atingă sferturile de finală la Australian Open, finala la French Open şi semifinalele la Wimbledon.
Ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, va avea loc în perioada 25 august – 8 septembrie, la New York.

Recomandările redacției