Polițiștii de prevenire şi de la Compartimentul Sisteme de Securitate din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Arad au desfășurat, în aceste zile, mai multe controale la societăţile comerciale care au ca obiect de activitate comercializarea de bijuterii din metale sau pietre prețioase.

„Poliţiştii au informat administratorii şi angajaţii acestor societăţi pe linia respectării prevederilor Legii nr.333/2003 și HG nr.301/2012 – privind asigurarea pazei bunurilor – şi le-au oferit recomandări pentru prevenirea și combaterea tâlhăriilor şi a furturilor de bijuterii ori valori monetare din aceste unități. Colegii mei au recomandat angajaţilor acestor societăţi să manifeste prudență maximă în ceea ce privește persoanele care intră în magazin, cu privire la modalitatea de deţinere şi depozitare  a banilor şi valorilor, precum și importanța apelării numărului de urgență 112”, ne declara comisar Camelia Tuduce, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Până în prezent au fost desfăşurate astfel de activităţi la 17 societăți comerciale, dar acţiunea poliţiştilor arădeni continuă şi în perioada următoare.

Recomandările redacției