teatruldevara

Sursă foto: oanamonicanae.com

„Sub zodia Mariei”. Acesta este numele spectacolului cu care vor urca mâine, 9 iulie, de la ora 20.30, Maria Ghiorghiu, Eusebiu Ştefănescu, Adriana Trandafir şi Radu Graţianu pe scena Teatrului de Vară ETHOS, un spectacol în regia lui Ioan Cărmăzan, într-un concept şi după un scenariu semnate de Miron Manega.

Debutând cu „Rugăciunea către Sfânta Maria”, scrisă de Mihai Eminescu, poezie pe care Papa Ioan Paul al II-lea a rostit-o în Piaţa Sf. Petru din Roma înaintea venirii sale în România, spectacolul este o poveste a Mariilor românilor: a Mariei de Mangop, prinţesă bizantină devenită „a noastră” plătind preţul suprem prin însoţirea cu domnitorul Ştefan cel Mare; a Reginei Maria, care a ştiut să joace bine cartea României la curţile Europei; a Mariei Tănase, care a dus în lume frumuseţea cântului popular românesc.

„Cântăreaţa Maria Gheorghiu, protagonista principală a spectacolului, a simțit că a face cunoscute publicului românesc aceste povești îi intregeste destinul artistic. I s-au alăturat în realizarea acestor povești cu valoare emblematică actorii Eusebiu Ștefănescu, Adriana Trandafir și Radu Grațianu, într-un concept și după un scenariu semnate de Miron Manega, în regia lui Ioan Cărmăzan. Este un spectacol de reconvertire la istorie şi identitate naţională care plânge pentru a certa şi ceartă pentru a trezi, un spectacol de la care nu ieşi relaxat, ci răvăşit ca un răzor în care ai semănat ceva”, transmit reprezentanţii Consiliului Judeţean şi ai Centrului Cultural Judeţean Arad.

Intrarea va fi, ca de obicei, liberă, adresa sediului CCJA fiind strada Gh. Bariţiu nr.16.

Recomandările redacției