O combină agricolă a luat foc într-un lan de grâu, din Macea, luni, în jurul orei 18,00, chiar lângă graniţa cu Ungaria. Focul era cât pe ce să se extindă la culturile din ţara vecină, pe mii de hectare de grâu. Noroc, însă, că pompierii voluntari din sat, în frunte cu primarul, au luat măsuri pentru izolarea incendiului.

Focul a izbugnit în timp ce şoferul combinei agricole recolta grâul din hotarul de vest al României, chiar pe graniţa cu Ungaria, în comuna Macea.

Speriate, autorităţile au trimis la faţa locului mai multe autospeciale, dar la stingerea şi la izolarea flăcărilor au participat şi sătenii, în frunte cu edilul.

În momentul aprinderii utilajului agricol, şoferul combinei se afla la volan. Norocul său a fost că a simţit miros de ars, aşa că a coborât imediat să vadă ce se întâmplă.

„M-am dat jos să văd ce se întâmplă şi ardea cu flacără; am sărit cu extinctorul, cu mătura, dar era târziu, în trei minute a fost praf şi pulbere. Noroc că au venit măcenii mai repede şi nu au ajuns flăcările la vecini (Ungaria – n.r.), că era o pagubă imensă aici”, declara şoferul utilajului agricol.

Pentru a izola incendiul, care ameninţa să se extindă pe mii de hectare de grâu din ţara vecină, sătenii şi voluntarii au arat de jur împrejurul combinei incendiate, astfel că au reuşit să evite o catastrofă agricolă.

Paguba a fost estimată la peste 10 mii de euro.

 Dacian Don

Cristian Cotuna

Recomandările redacției