ajfAdrian Lucaci, Vasile Rad și Comitetul Executiv al AJF-ului au avut început plin de săptămână, cu o șe­dință ce aduce o serie de clarificări referitoare atât la sezonul recent încheiat, cât și la stagiunea 2014-2015.
CE a omologat rezultatele campionatului 2013-2014, cu UTA câștigătoare a Ligii a IV-a și a Cupei României. Dubla reușită le aduce alb-roșiilor încă un trofeu în vitrină, Supercupa! Lauri sunt și pentru Progresul Pecica în întrecerea junio­rilor din Liga a IV-a.
În sens invers, excluse înaintea finalului de campionat, Semlecana Semlac și Șoimii Tauț retrogradează, iar câștig de cauză au ultimele două clasate. Șiriana Șiria și Foresta Oil Sp. German rămân în Liga a IV-a, deși au ocupat locurile retrogradabile!
Tot în Liga a IV-a e marcată revenirea Șoimilor Lipova. Câștigătoare a seriei A din Liga V-a, fosta divizionară C se întoarce pe prima scenă arădeană la braț cu învingătoarea din seria B, Național II Sebiș. Comitetul Executiv a confirmat și re­trogradatele de aici, exclusele / retrasele Mândruloc, Bujac (seria A) și Șicula (seria B). Din a doua serie a căzut și Voința Macea. Reamintim și promovatele din Liga a VI-a: CS Glogovăț 2013, Podgoria Ghioroc (primele din seria A), Șoimii II Pâncota și Unirea Gurahonț (seria B).
Același format și anul viitor
Campionatul Ligii a IV-a 2014-2015 începe pe 9 august și se încheie la sfârșit de noiembrie, termen până la care se vor fi jucat și primele două etape din retur. Ca și până acum, sunt 16 team-uri, ultimele două clasate retrogradează.
Liga a V-a merge înainte tot cu două serii a câte 16 echipe, câștigătoarele fac pasul mai sus, ultimele două cad. A doua divizie fotbalistică arădeană ia startul pe 16 august.
Prima etapă din Liga a VI-a se joacă pe 30 august, vor fi tot două serii, primele două ajung în „Onoare”, cum era denumită liga superioară cu o treaptă. Turul I din Cupa României e programat pe 10 august, în competiție intrând echipele din Liga a V-a.
Pe 28 iulie se știe programul
„Pe 28 iulie, data limită de înscriere în campionat, vom anunța probabil și țintarul”, a explicat Vasile Rad, adăugând că în foarte scurt timp urmează să fie făcute publice și criteriile necesare acordării licenței pentru Liga a IV-a.
Altfel, Comitetul Executiv a aprobat demisia lui Rolland Szabo din fruntea Comisiei Juridice și a decis că vicepreședinții Andras Mako și Ovidiu Coman „vor monitoriza şi colabora cu Comisia judeţeană a arbitrilor în vederea îmbunătăţirii acti­vităţii acesteia”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul AJF Arad.

Recomandările redacției