vijelie

UPDATE 8

Inspectoratul Judeţean Arad pentru Situaţii de Urgenţă informează că în urma fenomenelor meteorologice înregistrate azi, 9 iulie 2014, după centralizarea informaţiilor, situaţia operativă la orele 19,00 este următoarea: 12 gospodării inundate (2 în municipiu şi 10 în oraşul Pecica, 56 de arbori căzuţi pe drumuri naţionale, judeţene, comunale, străzi şi trotuare, 10 arbori căzuţi peste liniile de joasă tensiune, 7 arbori căzuţi peste autoturisme (toţi in municipiu), şi 3 imobile avariate: un bloc în municipul Arad, un bloc şi căminul cultural în satul Utviniş, comuna Zimanul Nou.

Pentru restabilirea stării de normalitate au intervenit Detaşamentul Arad şi Garda de intervenţie nr. 2 Chişineu Criş cu 3 ofiţeri şi 40 subofiţeri, fiind necesară suplimentarea forţelor de intervenţie cu subofiţeri din turele libere.

În sprijin au fost solicitate Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Pecica, Sântana, Zimanu Nou, şi Arad, care au intervenit cu 30de voluntari şi angajaţi ai primăriilor şi cu tehnica necesară tipului de intervenţie.

La orele 19,00 ale zilei de miercuri, 9 iulie, Detaşamentul Arad avea în misiuni de intervenţie 4echipaje însărcinate cu îndepărtarea arborilor sau a elementelor de construcţie căzute.

UPDATE 7

Bilanţul provizoriu al dezastrului

De la ISUJ Arad, prin vocea cpt. George Pleşca, aflăm:
Apă în gospodării: două în Arad, cinci în Pecica;
Un copac căzut pe tramvai – Piaţa Sârbească;
Şase copaci căzuţi pe maşini în municipiu;
24 de copaci căzuţi pe străzi – toţi în municipiu;
8 copaci căzuţi în Sântana (2), Şagu (2), Zerind (1), Chişineu-Criş (3);
două acoperişuri de bloc rupte (str. Nucet – Arad şi Utviniş – Zimandu Nou);
6 copaci căzuţi pe fire de medie şi joasă tensiune (Arad, Sântana, Chişineu-Criş, DN7 Han Răscruce, DN7 – Chişineu-Criş);

UPDATE 6
Au loc intervenţii de îndepărtare a arborilor pe mai multe străzi din oraşul Chişineu-Criş

UPDATE 5
Au loc intervenţii la ora 15,00, pentru îndepărtarea de arbori pe străzile Abrud, Simfoniei şi Nicolae Titulescu.

UPDATE 4
Autobuze de la Piaţa Romană la UTA

Directorul CTP Arad, Mariana Birău, ne declară, în legătură cu tramvaiul afectat în zona Pieţei Romane, că se lucrează la remedierea situaţiei, care va reveni la normal în aproximativ 30 de minute (ora 15,00). Copacul a căzut pe firele de tensiune. CTP a asigurat, totuşi, transportul în comun, cu autobuze, care circulă pe relaţia Piaţa Romană – UTA.

UPDATE 3
Judeţul este, de asemenea, afectat: Garda 2 Chişineu-Criş a fost solicitată să intervină în două cazuri pentru deblocarea unor căi de comunicaţii, la Sintea Mare şi Chişineu-Criş.

UPDATE 2
În acest moment, ora 14,00, ISUJ Arad a înregistrat 27 de solicitări de intervenţie, toate vizând municipiul Arad.

UPDATE1
Toate cartierele din municipiu au fost afectate de vijelie. Un pom a căzut, conform informaţiilor cpt. George Pleşca, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad, peste un tramvai, la Biserica Sârbească, circulaţia fiind blocată. Din fericire, nu au fost înregistraţi răniţi în tramvai.
De asemenea, se intervine pe strada Nucet (Confecţii) – la acoperişul unui bloc; pe strada Romanţei, unde un pom a căzut peste o maşină, dar şi pe arterele: str. Paris, Calea Timişorii, str. Mucius Scaevola, str. Roman Ciorogariu”
La această oră (13,20), mai multe zone din Arad sunt afectate de vijelia şi de ploaia torenţială care s-a abătut în urmă cu câteva minute. Municipiul pare, cel puţin deocamdată, cel mai afectat.
Strada Episcopiei este momentan blocată, după ce un copac a căzut pe stradă.
De asemenea, au fost semnalaţi mai mulţi copaci căzuţi şi pe străzile din Zona Intim (Spitalul Judeţean).

 

Recomandările redacției