clm

Gheorghe Săplăcan (PSD) îi va lua locul lui Gheorghe Ghilinţă (PC) în Consiliul Local Municipal Arad, după ce acesta din urmă şi-a înaintat demisia din funcţie, rocada urmând să se facă joi, în şedinţa ordinară a forului legislativ local.

Conform unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei, se propune adoptarea hotărârii de constatare a încetării calităţii de consilier local (din partea alianţei politice USL) a lui Ghilinţă Gheorghe începând cu data de 25iunie şi declararea ca vacant a locului de consilier local începând cu această dată.

În acelaşi document se mai arată că Ghilinţă Gheorghe a notificat renunţarea la calitatea de consilier local prin demisie.

Conform unei adrese a Partidului Social Democrat – organizaţia judeţeană Arad, înregistrată la Primăria municipiului Arad în 9 iulie, se confirmă că următorul supleant pe listele USL la alegerile locale din iunie 2012, este Gheorghe Săplăcan, membru PSD.

Prin urmare, în şedinţa de consiliu de joi, se va supune aprobării un proiect de hotărâre conform căruia se impune completarea componenţei Consiliului Local, “prin efectuarea procedurilor legale pentru validarea următorului supleant pe listele PSD, Gheorghe Săplăcan.

Gheorghe Săplăcan îşi va începe activitatea după depunerea jurământului.De asemenea, consilierul local Glad Varga şi-a anunţat demisia din Consiliul Local din luna august. În locul acesuia urmează să activeze Adriana Chirilov.

Şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal de joi are 17 proiecte pe ordinea de zi printre care cel privind aprobarea Hărţii strategice de zgomot a municipiului Arad şi a Planului de acţiune pentru prevenirea şi reducerea zgomotului ambiant în municipiul Arad şi cel privind atestarea administratorilor de imobile din municipiul Arad.

De asemenea, pe ordinea de zi se mai află un proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de investiţii aferent anului 2014 pe domeniul public al municipiului Arad concesionat operatorului SC Compania de Apă Arad SA, care se realizează din Fondul de întreţinere, înlocuire şi dezvoltare şi un proiect privind aprobarea închirierii spaţiului de către Cantina Municipală Arad din cadrul Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad pentru diverse activităţi.

Recomandările redacției