gainaSunetul tulnicului moţesc cheamă iubitorii de tradiţii pe Muntele Găina, weekend-ul viitor. În zilele de 19-20 iulie, arădenii sunt aşteptaţi la tradiţionala sărbătoare câmpenească – Târgul de Fete de la Găina.
Aradul va fi reprezentat şi în acest an la sărbătoarea ce are o tradiţie de aproape două secole. În programul zilei de sâmbătă, 19 iulie se va regăsi o paradă a portului popular şi un festival – concurs ,,Cultură pentru cultură”, la care vor participa comunele Albac, Ciugud, Roșia de Secaș și Săsciori. De asemenea, vizitatorii vor avea parte de un concert de muzică folclor și muzică de promenadă susţinut de Fanfara judeţului Alba. Sărbătoarea se va muta la orele serii din comuna Avram Iancu, pe Muntele Găina, unde va putea fi urmărit un recital al Ansamblul Folcloric al judeţului Alba. Mai târziu, programul va cuprinde invitaţi de seamă între care Dan Helciug şi formaţia Spitalul de Urgenţă. De la ora 23.00, ca în fiecare an, cei prezenţi se vor putea prinde în hora satului, după care, tinerii se vor putea distra la discoteca amenajată în aer liber.
A doua zi va începe de la ora 10.00, cu un Te Deum şi depuneri de coroane la Crucea Iancului, urmate de vizitarea Târgului de Meşteri Populari de pe Muntele Găina. Mai apoi, iubitorii muzicii pupulare îl vor putea asculta pe Nicolae Furdui Iancu și taraful ,,Crai Nou” Mirela Mănescu şi Dorica Rațiu. De la ora 12.30 va începe un spectacol folcloric susținut de ansamblurile județelor invitate: Arad, Bihor, Cluj şi Hunedoara.
După obicei, Târgul de fete de pe Muntele Găina are loc în cel mai apropiat sfârşit de săptămână de ziua Sfântului Ilie, care este sărbătorit pe data de 20 iulie.

Recomandările redacției