frontiera
Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un cetăţean din Guineea care a încercat să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de un paşaport portughez aparţinând altei persoane.
La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, la sfârşitul săptămânii trecute, ca pasager într-un autocar care circula pe relaţia România – Luxemburg, o persoană de sex masculin care s-a legitimat cu un paşaport emis de autorităţile portugheze.
„Cu ocazia controlului, colegii mei au constatat că persoana în cauză nu este una şi aceeaşi cu cea din document, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediu pentru cercetări. În urma verificărilor s-a stabilit că este vorba de un cetăţean din Guineea, în vârstă de 21 de ani”, informa comisar-şef Daniel Iancu, ofiţer de presă în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi cercetarea acesteia pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.
(D.D.)
Foto: Bărbatul este cercetat şi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei

Recomandările redacției