sarpe1Încă un copil a ajuns la spital, duminică, după ce a fost muşcat de un şarpe. Copilul muşcat de şarpe are doar doi ani şi a fost înţepat, într-o localitate de pe valea Mureşului, în timp ce se afla pe un deal, la cules de frăguţe, împreună cu alţi copii.
Mama copilului muşcat de şarpe ne declară: „Au plecat pe munte să culeagă căpşunei. Când a venit acasă a zis: Mami, m-a muşcat un şarpe, care a sâsâit… Apoi mi-a zis că şarpele era gros, lung şi cu flori albe. S-a văzut înţepătura, iar a doua zi s-a umflat, s-a făcut roşu”.
Medicii atrag, din nou, atentia asupra faptului că reptilele pot deveni agresive, iar copiii lăsaţi nesupravegheaţi sunt foarte expusi pericolului.
„Evenimentul s-a petrecut duminică… A fost o muşcătură cu reacţie alergică locală manifestată cu un edem inflamator. Rămâne sub observaţie şi va fi externat în câteva zile”, preciza dr. Adrian Wiener, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.
În ultima perioadă, la Spitalul de Urgenţă din Arad au ajuns mai multe persoane muşcate de şerpi, majoritatea fiind copii. Totuşi, numărul celor muşcaţi de şerpi este considerabil mai mare, din cauza faptului că nu toţi cei înţepaţi se prezintă la medic.
Doctorii spun însă că oamenii trebuie să se prezinte de urgenţă la spital, pentru a fi siguri că nu au fost atacaţi de şerpi veninoşi. Chiar şi aşa, există la spital ser antiviperin.
Ca procedură, în cazul în care sunteţi atacat de o reptilă, medicii recomandă capturarea şarpelui, pentru a se putea identifica mai uşor tipul de venin.
Medicii veterinari pun acest comportament agresiv al şerpilor în special pe seama căldurii.
Cristian Cotuna
Dacian Don

Recomandările redacției