repartizareInspectoratul Şcolar Judeţean Arad a publicat rezultatele primei etape de repartizare computerizată pe licee a absolvenţilor clasei a VIII-a din acest an. Conform datelor publicate pe situl instituţiei, liceele din municipiu au fost solicitate la maximum de cei care-au încheiat în acest an ciclul gimnazial, astfel că Liceele „de primă mână” în privinţa nivelului de exigenţă au toate locurile ocupate dup această etapă. În aceste condiţii, nu mai sunt locuri disponibile la Colegiile Naţionale Moise Nicoară, Elena Ghiba Birta, Vasile Goldiş sau la Liceul Pedagogic Dimitrie Ţichindeal.

Analizate după exigenţa manifestată faţă de mediile de admitere, instituţiile liceale arădene au în frunte Colegiun Naţional Moise Nicoară, cu trei specializări pentru care s-au putut manifesta opţiuni; media maximă la admitere a fost 10 la specializările Matematică-Informatică şi Ştiinţe ale naturii,  iar cea mai mică a fost 7,59 la Filologie.

Şi la Colegiul Naţional Elena Ghiba Birta s-a intrat cu medii mari, maxima înregistrându-se la profilul Ştiinţe ale naturii – 9,99, iar cea minimă la specializarea Matematică-Informatică – 7,86.

Colegiul Csiki Gergely, cu patru specializări pentru care s-a putut opta, a înregistrat cea mai mare medie la admitere 9,51 la specializarea Matematică-Informatică, dar a înregistrat o medie foarte mică de admitere la specializarea Economic: 5,75.

Între liceele din judeţ cu mediile de admitere cele mai mici, „recordul” îl deţine Liceul Tehnologic Sântana, la specializarea  Economic, cu media de admitere 2,29. Dealtfel, la mai multe licee din judeţ s-a intrat cu medii de admitere sub 4,00.

Statistica repartizării computerizate înregistrează şi nouă arădeni absolvenţi de gimnaziu cu mediile clasei a VIII-a cuprinse între 6,54 şi 8,27, dar cu medii foarte mici la evaluarea naţională – opt cu medii între 1,52 şi 3,4, şi unu cu media 6,6, respinşi la admitere cu medii între 1,52 şi 4,22. Aici, apare surprinzătoare respingerea unei candidate cu o linie a mediilor de nivel mediu: 6,6 media la evaluarea naţională, 8,27 media claselor V-VIII, şi media 7,01 la admiterea în liceu.

Au fost declaraţi admişi în liceele arădene şi şapte candidaţi din afara judeţului: doi din Timiş, doi din Alba şi câte unu din Braşov, Gorj şi Maramureş.

Conform datelor publicate de ISJ Arad, pentru etapa a doua de repartizare pe licee a absolvenţilor de gimnaziu, în instituţiile arădene de învăţământ preuniversitar au rămas disponibile 506 locuri, în 26 de licee şi colegii; printre acestea se numără Liceul Teoretic Adam Muller Guttenbrunn, Colegiul Csiki Gergely, Colegiul Tehnic Aurel Vlaicu, Colegiul Tehnic de Construcţii şi Protecţia Mediului, Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară, Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări Caius Iacob, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Henri Coandă, Liceul Tehnologic Francisc Neumann, Liceul Tehnologic Iuliu Maniu, Liceul Tehnologic Iuliu Moldovan şi Liceul Teologic Penticostal (toate din municipiul Arad), şi la majoritatea liceelor din judeţ. Informaţii detaliate se pot obţine consultând materialele publicate de ISJ Arad prin internet, pe forumul din siteul propriu, la adresa isjarad.ro/forum/search.php?search_id=unanswered.

 

Recomandările redacției