Două  importante evenimente se vor desfăşura la finele acestei săptămâni la Căsoaia, locul pe  care  administraţia judeţeană încearcă să îl valorifice  în mod continuu prin organizarea unor activităţi sportive, de agrement şi cultural-artistice. Este vorba de cea de-a doua ediţie a „Căsoaia Bike Race” şi de cea de-a treia ediţie a „Căsoaia Music Fest”, manifestări la care sunt aşteptaţi participanţi din toată ţara, precum şi de peste graniţe.  „În această vară, tabăra de la Căsoaia va fi gazda unor manifestări pe care Consiliul Judeţean Arad, prin Centrul Cultural, le susţine. Ne bucurăm că, iată, după preluarea taberei,  am reuşit să o scoatem din anonimat. Pe lângă faptul că avem în derulare un proiect de peste 500 de mii de euro din bani europeni, care va duce la modernizarea taberei, prin aceste activităţi am reuşit să creştem numărul celor care o frecventează, contribuind astfel şi la promovarea judeţului Arad. Numărul de locuri de cazare a crescut deja de la 300 la 1200, ceea ce spune multe despre modul în care activăm în această zonă. Sper că activităţile din această vară vor fi activităţi care vor aduce un tot mai bun renume acestei tabere şi judeţului nostru, astfel încât numărul de turişti să continue să crească” , spune  Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA.

Căsoaia Bike Race, ediţia a II-a

Căsoaia Bike Race este un eveniment dedicat promovării ciclismului şi mişcării în general, secţiune a unei serii de concursuri de ciclism din vestul României intitulată West Bike Tour. Organizate de  Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural Judeţean Arad, Asociaţia Euromediu şi Racing Bike Pro, în parteneriat cu Poliţia Locală Arad, Asociaţia Bicicliştii Amatori şi Lexus Publicitate, competiţiile şi activităţile din acest weekend vor da ocazia atât mountain-bikerilor profesionişti, cât şi amatorilor de mişcare să se întreacă şi să să se simtă bine în cadrul natural deosebit pe care îl constituie zona localităţii arădene Căsoaia.

Consiliul Judeţean, Centrul Cultural Judeţean Arad  şi ceilalţi organizatori îi aşteaptă pe participanţi să campeze încă de vineri la Căsoaia, unde se plănuieşte un foc de tabără cu activităţi specifice şi diverse jocuri.

Sâmbătă, la ora 10.15, se va da startul la proba Mountain Bike Elite, o competiţie pe un traseu de 45 de kilometri dedicată mountain-bikerilor profesionişti, iar la ora 10.45 vor porni în cursa mai simplă, de 35 de kilometri,  cei de la categoria Mountain Bike Race.

Duminică, participanţii de la Căsoaia Bike Race vor avea ocazia să se înscrie la una dintre cele două curse de alergare montană (de 7 km sau de 14 km) sau la o cursă de orientare turistică pe biciclete „FAMILY”, cu echipe formate dintr-un adult şi un copil cu vârsta minimă de nouă ani, din aceeaşi familie.

Participanţii se pot încă înscrie la competiţii şi activităţi, fie accesând site-ul racingbikepro.ro, fie la faţa locului, cu maxim o jumătate de oră înainte de start. Taxa de participare la MTB Elite şi la MTB Race este de 30 de lei, iar înscrierile la cursele de alergare montană şi de orientare turistică sunt gratuite.

În ciuda condiţiilor meteorologice nefavorabile din ultima perioadă, peste 100 de persoane au trecut deja prin procesul de înscriere. Organizatorii se aşteaptă însă la peste 200.

Prin MTB Elite şi MTB Race, la Căsoaia va fi marcată cea de-a cincea etapă a primei ediţii a West Bike Tour, un concurs de ciclism pe etape la finalul căruia vor fi premiaţi cei mai buni bikeri din zona de vest a ţării.

Căsoaia Music Fest, ediţia a III-a

Tot la Căsoaia, în Tabăra de agrement, va avea loc sâmbătă, 19 iulie, un eveniment dedicat tuturor iubitorilor de muzică folk şi rock. Este vorba de Căsoaia Music Fest, un festival care a ajuns deja la cea de-a treia ediţie, în organizarea Consiliului Judeţean, a Centrului Cultural Judeţean Arad şi a Fundaţiei „Pro Armonia”.  „Pe scenă vor evolua, începând cu ora 19,  Livia Daniel, Angela Darocz, Nova Band, Daniel Julean, Nelu Pitic şi Trupa de Serviciu, trupa maghiară The Batteries şi iubita trupă arădeană B.TON”, a declarat Ana Maria Dragoş, directoarea CCJA.

Accesul şi spaţiile de campare vor fi gratuite.

Din comunicatul de presă: 

CASOAIA BIKE RACE – EDITIA A II-A 19 IULIE 2014
Un eveniment organizat
sub egida WEST BIKE TOUR 2014

https://www.facebook.com/west.bike.tour.2014

Organizatori:

CONSILIUL JUDETEAN ARAD
CENTRUL CULTURAL JUDETEAN ARAD
ASOCIATIA EUROMEDIU
RACING BIKE PRO

Parteneri:

POLITIA LOCALA ARAD
ASOCIATIA BICLISTII AMATORI
LEXUS PUBLICITATE

Program:

Vineri: Foc tabără; activităţi specifice taberei, jocuri etc.

Sambătă:
MTB RACE – 35 km
MTB ELITE – 45 km
CASOAIA MUSIC FEST editia a II-a

Duminică:

ALERGARE MONTANA
2 categorii: 7km si 14 km

ORIENTARE TURISTICA PE BICICLETE FAMILY
(echipă de minim un adult plus un copil cu vârsta minimă de 9 ani)

Alte activităţi specifice taberei, multă distracţie, voie bună, şi mişcare în aer curat!

Vă aşteptăm!

TAXA DE PARTICIPARE: 30 lei

Detalii logistice:

http://www.racingbikepro.ro/form/inregistrare.php?cursa=6

Pentru biciclisti:
De inscris se poate si online, si la fata locului, taxa de 30 lei!
Puncte de hidratare exista pe tot traseul!
Startul se da sambata la ora 10:00 la ELITE, si la 10:15 la RACE
Limita este de 4:30 h la 35 km, 6 h la 45 km
Maine postam si GPSul de mtb.

Pentru alergatori:
De inscris se poate si online, si la fata locului, si nu se percepe taxa(fara pachet de start)!
Puncte de hidratare exista pe tot traseul!
Startul se da duminica la ora 10:00
Limita este de 90 min la 7 km, 180 la 14 km
Maine postam si GPSul de alergare.

Pentru orientare:
De inscris se poate si online, si la fata locului, si nu se percepe taxa(fara pachet de start)!
Puncte de hidratare exista pe tot traseul!
Startul se da duminica la ora 10:30
Limita este 3 h
Maine postam si GPSul de alergare.

Detalii la:

http://www.racingbikepro.ro/competitii/competitii/competitii-2014/west-bike-tour-2014/casoaia-bike-challenge/

WEST BIKE TOUR DETALII:

 

Competitie/OPEN de ciclism pe etape!
Description
WEST BIKE TOUR – Editia I
Organizator: RACING BIKE PRO
Tipul concursului: Competitie de ciclism pe etapeETAPE:
12 Aprilie – Lunca Muresului “Prima Pedala” MTB-XCM – Arad
25 Mai – Peștera Românesti Maraton MTB, jud Timis
8 iunie – Cupa Concordia MTB- XCO –Tapia, jud Timis
26 Iulie – Route68 Bike Marathon – MTB Maraton, Gurasada, jud Hunedoara
3 August – Cupa Arsenal Park MTB Maraton- Orastie, Jud Hunedoara
13 Septembrie – Cupa Racing Bike Pro Maraton, Șiria, Jud Arad
5 Octombrie – Racing To The Top – contratimp pe catarare cu panta medie de 12%, Șiria-Feredeu, jud. AradDESCRIERE:
West Bike Tour 2014 este o competitie de ciclism pe etape, deschisa tuturor sportivilor amatori sau profesionisti, indiferent de vârsta, sex sau experiență, pe orice tip de bicicletă.
West Bike Tour 2014 va acorda premii si punctaje performerilor fiecărei competiții în parte, urmand ca la final, pe baza punctelor acumulate, sa fie desemnați campionii sezonului.
Întocmirea unui clasament general are ca scop, pe de o parte, premierea celor mai buni mountain bikeri din zona de vest a României, și, pe de alta parte, va da posibilitatea fiecărui participant să se evalueze în raport cu ceilalti competitori.
Organizarea fiecărui concurs se bazează pe o logistică moderna, menită să asigure standarde de siguranță, performanță și protecție a mediului:
– asistență medicală, inclusiv echipaj medical de urgență;
– sistem de cronometrare electronică performant MyLaps cu chipuri individuale de unică folosință, cu punct intermediar de control monitorizat video;
– puncte de hidratare, alimentare și asistență tehnică pe traseu;
– marcaje executate cu materiale eco;
– echipaj moto pentru verificarea și ânchiderea traseului.Traseele competitiilor vor fi alese in asa fel incat sa poata fi parcurse fara probleme de catre toti participantii.Regulamentul competiției, precum și traseele vor fi disponibile pe site-ul www.racingbikepro.ro , precum si pe pagina de Facebook-www.facebook.com/west.bike.tour.2014O parte din sumele încasate ca taxă de participare vor fi donate „Bursei de Fericire”, un proiect al asociației ”Dăruiește viața”.

Recomandările redacției