banRegretatul doctor Gheorghe Ban, cel care a dispărut atât neaşteptat, de absurd şi de tragic, a fost declarat ieri Cetăţean de Onoare al comunei Şepreuş, membrii Consiliului Local Comunal votând propunerea în unanimitate. Iniţiativa a fost înaintată forului administrativ local de viceprimarul Ioan Pintean, însă consilierii au votat şi ca o stradă din Şepreuş să poarte numele doctorului Gheorghe Ban. „Gheorghe Ban a fost fiu al acestui sat şi nu s-a dezis niciodată de originea sa; dimpotrivă, a fost încontinuu mândru că este şepreuşan. A fost alături de noi, autorităţile locale, ori de câte ori i-am cerut sprijinul. Printre multe altele, a sprijinit enorm şi echipa de fotbal, el fiind în tinereţe jucător în această echipă”, a declarat viceprimarul Ioan Pintean.

Simion Incicău, primarul comunei Şepreuş, a vorbit cu multă emoţie despre cel care a fost doctorul Gheorghe Ban, fiul al satului Şepreuş, om cu care satul şi comuna întreagă se mândresc, pe care şi-l amintesc cu bucurie şi pe care-l regretă cu demnitate. „Iniţiativa decernării post-mortem a titlului de Cetăţean de Onoare celui care a fost doctorul Gheorghe Ban a fost votată în Consiliul Local Comunal cu unanimitate, dar ar fi fost surprinzător să fie altfel. A fost votată în unanimitate şi iniţiativa de a da numele lui Gheorghe Ban unei străzi din sat. Strada a fost identificată şi mai rămân de făcut demersurile administrative necesare conform legii, însă e sigur că nu vor fi probleme. Şepreuşul datora aceasta lui Gheorghe Ban, însă e trist că s-a întâmplat atât de devreme. El mai avea multe de făcut pentru sat, pentru comună, pentru judeţ, însă viaţa i s-a curmat prea devreme. Gheorghe Ban a fost şi va rămâne un fiu exemplar al Şepreuşului, model pentru cei care sunt şi pentru cei care vor veni”, a spus Simion Incicău.

Doctorul Gheorghe Ban, fost director şi director adjunct al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a judeţului Arad, s-a născut la Şepreuş în anul 1961 şi a murit pe data de 30 iunie 2014, pe strada Ştefan Augustin Doinaş din Arad, în timpul unei furtuni care a rupt un arbore şi l-a prăbuşit peste maşina la volanul căreia se afla.

  • Dorina Avrămuţ spune:

    Domnule Eugen Puiu ,

    se vede ca, in contextul actual , context in care asistam la o evolutie prin involutie fara precedent, mai intai trebuim facuti „varza” , ca mai apoi sa fim declarati si cetateni de onoare ai comunei Şepreuş, de parca asta ar mai ajuta la ceva in afara imaginii de 2 bani, imagine atat de vanata astazi de omul ghidat de sinele lui fals si meschin.

    Domnule jurnalist , acest articol mi-a amintit de o discutie pe care am avut-o cu dumneata la telefon. Eu eram la Stadionul UTA plimbam cainele , dumneata la familia Don acasa, reparai un calorifer iar in Piata Reconcilierii din Arad , fosta Piata Pompierilor, urma sa aiba loc o reprezentatia sustinuta de Orchestra Filarmonicii din Arad. Concluzia convorbirii !? Pana si manelele pot fi ridicate la rang de arta !, doar sa se gaseasca un om cu cap care sa le puna in valoare, fie si peste hotare.

    In puii mei …unde dai si unde crapa !? Inca de pe atunci vulpea( maya, egoul, iluzia , sinele fals) era vanatorul* …

    * vezi „Mistretul cu colti de argint” semnat de Ştefan Augustin Doinaş

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției