natCa şi în cazul numărului total de titluri câştigate, Brazilia şi-a păstrat prima poziţie şi în clasamentul all-time al turneelor finale ale CM, în ciuda faptului că a terminat în genunchi recenta megacompetiţie pe care a mai şi găzduit-o. Acest fapt se datorează exclusiv reprezentativelor premergătoare celei actuale, care au scris pagini glorioase în istoria mondială a fotbalului adunând cu acele prilejuri multe puncte.
Această ierarhie se bazează pe însumarea numărului de puncte realizat de echipele naţionale la turneele finale de CM la care au participat. De menţionat că şi aici, ca la toate ierarhiile all-time, s-au acordat 2 puncte pentru victorie.
În primele 11 poziţii nu s-a produs nicio modificare.  Cel mai mare salt de locuri l-a înregistrat Grecia, 17 locuri, urmată de Columbia şi Costa Rica cu câte 12.
Dintre participantele în Brazilia, 14 echipe (Belgia, Portugalia, Chile, Elveţia, SUA, Croaţia, Columbia, Costa Rica,  Nigeria, Ecuador, Algeria, Côte d’Ivoire, Rusia, Grecia) au avansat în clasament, alte 11 (Brazilia, Germania, Italia, Argentina, Anglia, Spania, Franţa, Olanda, Uruguay, Mexic, Coreea de Sud) şi-au păstrat aceeaşi poziţie, iar 6 (Camerun, Japonia, Ghana, Australia, Iran, Honduras) au regresat. A fost o singură debutantă, Bosnia-Herţegovina.
România a mai căzut o poziţie faţă de 2010, coborând pe locul 24.

Recomandările redacției