grad111Acum doi ani, Radu Pop și condu­cerea orașului Lipova refăceau echipa Șoimilor, dezintegrată în primăvara lui 2010. Divizionara C de altădată pleca pe noul drum cu antrenorul Marius Grad, apărătorul UTA-ei din anii 90 a cărui ultimă echipă – ca jucător – a fost chiar Șoimii Lipova, în campionatul 2004-2005. Reformată pe scheletul echipei de juniori care lua titlul județean în 2008, trupa Șoimilor a reușit două promovări consecutive și se pregătește să-și reia rolul de reper în fotbalul arădean.
„A fost neașteptat de ușor. Sunt etape într-un asemenea drum. La Liga a VI-a a fost o competiție care nu prea își are rostul, mai bine s-ar face altceva, pentru că mai mult te antrenezi decât joci. Bine, pentru echipele de pe sate care se adună să joace duminica și apoi merg la bere, e OK. Dar pentru cele care vor ceva, cum am fost noi… Nu vin nici jucători pentru 7-8 meciuri pe tur. Mai departe, a fost altceva, la Liga a V-a am mai adus jucători, iar în iarnă, când puteam spune 99 la sută că suntem promovați, am adus alții. Acum, la fel, normal că altfel discuți cu ei, la Liga a IV-a sunt terenuri mai bune, condiții mai bune, sperăm să facem o figură frumoasă”, spune Marius Grad.
După ce doi ani, între 2010 și 2012, la Lipova a fost pauză totală, lumea din oraș ține aproape de echipă, „Șoimii” au avut galerie și în deplasare! „Lumea e euforică acum și e obișnuită cu scoruri mari. Sigur, vor fi momente când nu va mai fi 7-0 și 5-0, va fi doar 1-0 sau poate pierdem 1-0, 2-0. Dar vor fi meciuri mai frumoase, e totuși Liga a IV-a, majoritatea echipelor au jucători cu experiență”, a remarcat antrenorul alb-albaștrilor.
Lipova a început campania pentru Liga a IV-a marți, iar sâmbătă i-a oferit o replică bună Ineului, în primul amical al verii (3-3). Neamț (Cetate Săvîrșin, acum trei ani marca 10 goluri într-un meci!), fost atacant la UTA, Nădlac sau Sebiș, Petrilă (Satu Nou), Moisă (Șofronea) și Biro (Tauț) au fost noutățile Șoimilor, dar discuții pentru alte întăriri sunt în plină desfășurare. „Am făcut un meci bun contra Ineului”, a conchis Grad, care miercuri își conduce trupa într-un nou amical, pe teren propriu, în compania vecinilor de la Păuliș.

Recomandările redacției