tavi-si-macaveiAproape zilnic, dar mai ales la sfârșiturile de săptămână, Piața Mică devine loc de întâlnire atât pentru microbiști, cât și pentru foști jucători ai echipelor arădene.
Adunați ba la gheretele unde se consumă cafea, ba pe aleele dintre tarabele comercianților, vechi „vagonari”, „CFR-iști”, vechi „tramvaiști”(foști jucători la Gloria) și – bineînțeles – gloriile utiste, își golesc tolbele de amintiri, chiar dacă unele se repetă la intervale mai dese sau mai rare.
Cu motivul că fac cumpărături, aceștia „evadează” de acasă și caută din priviri prin sectoarele pieții  locurile unde dau de fețe cunoscute din lumea fotbalului. În zilele acestea i-am întânit pe doi foști coechipieri ai Vagonului anilor ‘60-’70, fundașul dreapta, Tavi Ardelean și spiridușul extremă stângă Gheorghe Macavei. Primul e trecut de 60 de ani, al doilea de 70.
Ambii „mucaliți” au petrecut zeci de minute bune unul în fața celuilalt, punându-și  întrebări și raspunzând la întrebări care veneau ca pe bandă rulantă din gurile lor.
Ghiță Macavei a întâmpinat o mică dificultate și asta pentru că, înălțimea lui de „un metru și-un pic” a fost nevoit să stea vreme îndelungată cu capul ridicat spre colegul de dialog.
Ioan Hamza

Recomandările redacției