OLYMPUS DIGITAL CAMERADisputele pentru şefia Protecţiei Copilului se încheie. După conflicte pe această temă, conducerea instituţiei va fi preluată de actualul director al Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad (DDAC), Erika Stark.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a rămas fără director în aprilie, după ce Edita Iuhasz s-a pensionat. După plecarea acesteia au început conflictele, generate de numirea ca director interimar a fostului primar al Sântanei, Viorel Enache, persoană cu experienţă în domeniul social. Numirea acestuia la conducerea instituţiei a stârnit un nemulţumiri în CJA, la finalul lunii martie. , Printr-un ordin al prefectului, hotărârea de delagare în funcţia de director al DGASPC Arad, a fostului primar al Sântanei, Viorel Enache a fost contestată apoi, la scurt timp de la numire. Drept urmare a fost numită apoi director interimar Valentina Buzura, director economic al DGASPC Arad.

În şedinţa de săptămâna viitoare a Consiliului Judeţean va fi supus la vot proiectul pentru numirea la conducerea instituţiei a directoarei DDAC, Erika Stark. Potrivit proiectului de hotărâre „începând cu data de 1 august 2014, se transferă în interesul serviciului, pe funcţia publică de conducere vacantă de director general la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad, doamna Erika Stark, director general în cadrul Direcţiei de Asistenţă Comunitară Arad. Drepturile salariale acordate doamnei Erika Stark vor fi cele corespunzătoare funcţiei publice de conducere de director general din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad”.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției