ValsOrganizatorii Teatrului de Vară Ethos au fost nevoiţi să anuleze spectacolul „Pe aripile valsului vienez” miercuri seara datorită unei furtuni pornite pe neaşteptate.

Înainte de începerea ploii, spectacolul de balet şi muzică clasică se arăta a fi cel mai popular eveniment organizat până acum de Teatrul de Vară. Arădenii s-au strâns în număr incredibil de mare, depăşind cu mult aşteptările organizatorilor. Astfel cele 500 de locuri pregătite de aceştia au fost ocupate cu o oră înainte de începerea spectacolului, iar curtea Centrului Cultural Judeţean (CCJ) s-a umplut până la refuz.

Arădenii au fost fascinaţi de interpretarea balerinilor, care au acaparat toate privirile din momentul în care şi-au făcut apariţia. Tocmai de aceea, în momentul în care primul strop de ploaie a atins pământul, publicul a fost vizibil dezamăgit. Ba mai mult, majoritatea au refuzat să plece, sperând că poate norii vor trece. Organizatorii Teatrului de Vară au fost şi ei luaţi prin surpindere de vremea proastă. Ana Maria Dragoş, directorul CCJ Arad, declară:  „Îmi pare rău că s-au desfăşurat astfel lucrurile. Site-urile de vreme nu au arătat nici măcar un norişor pe cer. Noi dorim să reinvităm balerinii şi anul viitor pentru ca arădenii să se poată bucura de spectacol.”

Muzica a fost adusă de ansamblul „Johann Strauss Modern”, condus de flautistul Constantin Talmaciu. Piesele, printre care s-a numărat şi faimosul „Vals Maghiar”, îi aparţin compozitorului Johnann Strauss, considerat „Regele Valsului.”

Cei patru balerini care au urcat pe scena Teatrului de Vară sunt solişti ai Operei de Stat din Viena, iar trei dintre ei au legături strânse cu ţara noastră. Maria Yakovleva este prim-solistă a Baletului Operei de Stat din Viena şi s-a născut în Rusia, însă Laura Nistor  s-a născut în România, iar Mihail Sosnovschi şi Alexandru Tcacenco provin din Republica Moldova.

Daiana Dămăcuş

Recomandările redacției