Infractor prins

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu colegii lor de la Postul de Poliţie Vărădia de Mureş au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele lui Nicolae M., de 56 de ani, din Pecica, care a fost depistat pe raza localităţii Juliţa.

„Mandatul a fost emis pe numele său, de către magistraţii Judecătoriei Turda, acesta având de ispăşit o pedeapsă de 1 an şi 3 luni cu închisoarea, pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune. Bărbatul a fost introdus în Penitenciarul Arad”, ne preciza Ovidiu Liber, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Băut şi fără permis

Oamenii legii din Pâncota au depistat în trafic, la sfârşitul săptămânii trecute, o persoană care a săvârşit mai multe infracţiuni la regimul circulaţie rutiere.

Ioan C., de 35 de ani, din Şiria, a fost depistat de poliţişti pe raza localităţii Pâncota, în timp ce a condus un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, în urma testării bărbatului cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 1,21 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Ovidiu Liber, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, ne spune că, „pe numele celui în cauză, a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere”.

Sancţiuni rutiere

Poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, pentru neregulile constatate aceştia aplicând peste 600 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 135.000 de lei.

Dintre acestea, 192 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 408 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea străzii, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute 30 de permise de conducere şi 10 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției