209046 scoala de vara constantaConsiliul Naţional al Elevilor (CNE), în colaborare cu Asociaţia Tinerilor pentru România, prin intermediul Consiliile Judeţene ale Elevilor din judeţele Constanţa şi Vrancea, organizează la Constanţa, în perioada 27 iulie – 4 august, Şcoala de Vară pentru elevi şi tineri sub deviza „Tinerii de azi, adulţii de mâine”. Selecţia celor 50 de participanţi la Şcoala de Vară s-a încheiat, tineri din 22 de judeţe urmând a se întâlni la acest eveniment.

Obiectivul principal ţintit de organizatori este implicarea tinerilor în acțiuni practice și schimburi de experiență menite să-i ajute să se dezvolte armonios într-o societate din ce în ce mai pragmatică și multilateral dezvoltată. Școala de Vară are o importantă componentă cultural-educațională prin care tinerii vor cunoaște istoria orașului Constanța, vor participa la cursuri de comunicare, autocunoaștere și dezvoltare personală,  optimism, antidrog, leadership şi activism internaţional, cursuri susținute de specialiști recunoscuți la nivel naţional şi internaţional. Cursurile au şi scopul de-a-i încuraja pe tineri  prin implicarea lor activă în societate, în construirea unui viitor propice dezvoltării de idei. Nu vor lipsi discuţiile libere cu invitaţi speciali (oameni de succes şi modele de viaţă, de la artişti până la oameni de cultură). Finalul școlii de vară va fi sărbătorit printr-un foc de tabară.

Din cei peste 100 de elevi care s-au înscris pentru evenioment, au fost selectaţi 50 de tineri cu vârsta cuprinsă între 15 şi 23 de ani: 25 de membrii ai Consiliului Elevilor şi 25 de tineri din afara organizaţiei (elevi şi studenţi).

În organizarea evenimentului s-au implicat activ Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, iar în pregătirea manifestărilor s-a alăturat şi platforma IT Waterfall Edu.

 

Recomandările redacției