taieri arbori

Arborii au fost tăiaţi fără drept, fiind nemarcaţi

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lipova, printr-un rechizitori din 22 iulie, au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Bogdan Petrişor Drăgan, Gheorghe Fina şi Alexandru Marian Nemeti – primul pentru instigare la infracţiunea de tăiere fără drept de arbori, iar ceilalţi doi inculpaţi în calitate de autori ai aceleiaşi infracţiuni.

„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în luna august 2013, Drăgan i-a instigat pe ceilalţi doi inculpaţi să taie arbori nemarcaţi de pe un teren forestier situat pe raza localităţii Pârneşti (Săvârşin), teren aparţinând persoanei vătămate D.Z.M. Inculpaţii Fina şi Nemeti au fost surprinşi de organele de poliţie şi cele silvice în timp ce tăiau, fără drept, arbori din locul menţionat mai sus, în urma inventarului constatându-se că au fost tăiaţi fără drept (nemarcaţi) 88 de arbori, specia cer şi gorun, în volum de 53,859 mc. şi cu o valoare de 14.441,70 lei”, preciza un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Dosarul a fost  trimis Judecătoriei Lipova spre soluţionare.

Infracţiunile silvice, în creştere

Prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional în sectorul silvic constituie, din punctual de vedere al Poliţiei Române, o preocupare majoră, în condiţiile în care, „acesta tinde să devină din ce în ce mai complex, având implicaţii deosebite asupra mediului înconjurător, ecosistemului şi economiei naţionale, constituind, totodată, una din priorităţile Uniunii Europene. Infracţiunile la regimul silvic s-au încadrat pe un trend crescător, fiind sesizate cu 12% mai multe decât în anul trecut”.

Conform unei statistici comparative, în anul 2013 au fost intensificate activităţile pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri, a faptelor ilegale asociate din circulaţia, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos, fiind executate 27.902 acţiuni, din care 5.940 organizate în fondul forestier, 3.080 de acţiuni pe linia provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării materialului lemnos şi 16.904 acţiuni pe linia legalităţii transportului materialului lemnos etc.

„Intensificarea activităţii Poliţiei Române a dus la creşterea persoanelor surprinse în flagrant (+29,4%), a începerilor de urmărire penală (+19%), precum şi a persoanelor cercetate (+18%). Împreună cu instituţiile cu atribuţiuni în domeniu, în anul 2013 a fost confiscată cantitatea de 59.645 m3 material lemnos (+45,5%)”, mai precizează Inspectoratul General al Poliţiei Române.

  • Paul spune:

    Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate
    noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa
    lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja
    acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care
    sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla
    detalii,trimiteti textul „Info” la adresa de email: PAULCHIREA@YAHOO.COM

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției