Minor suspect de furt

Poliţiştii arădeni au identificat un tânăr bănuit de comiterea unui furt din autoturism, faptă rămasă, iniţial, cu autori necunoscuţi.

În urma cercetărilor s-a stabilit că la data de 11 iulie a.c., E.B., de 12 ani, din Arad, ar fi pătruns prin portiera lăsată neasigurată într-un autoturism marca Peugeot, parcat pe raza cartierului Aurel Vlaicu, de unde ar fi sustras dintr-o poșetă de pe scaunul din dreapta față un portmoneu cu bani și bonuri de masă, cauzând un prejudiciu în valoare totală de aproximativ 1.750 de lei.

Tânărul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

 Cabluri electrice sustrase

Agenţii de ordine public au depistat-o pe Cristina I., de 26 de ani, din Arad,  bănuită de comiterea unor furturi de cabluri electrice. Cercetările au scos în evidenţă faptul că aceasta ar fi pătruns prin escaladarea porţii şi forţarea lacătului într-un garaj de pe strada Barbu Lăutaru, de unde ar fi sustras mai multe cabluri electrice.

De asemenea, în urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au stabilit că femeia ar mai fi sustras şi alte cabluri electrice dintr-un garaj situat pe strada Clujului, unde ar fi pătruns prin aceleaşi mod.

Cea în cauză este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. 

Vitezomani amendaţi

Poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, pentru neregulile constatate aplicând 197 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 85.000 de lei.

Dintre acestea, 120 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 77 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea străzii, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute cinci permise de conducere şi şapte certificate de înmatriculare. 

 

 

Recomandările redacției