soferi

Doi români şi un bulgar, care conduceau autoturisme fără a poseda permise  de conducere sau cu permisul suspendat, au fost opriţi la frontieră. La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, pentru a efectua formalităţile de frontieră cetăţeanul bulgar Svetlev Samir R., în vârstă de 21 de ani, conducând un autoturism marca Audi A3, înmatriculat în Germania.

Bărbatului i s-a solicitat să prezinte, pe lângă documentele de identitate, şi permisul de conducere.  Acesta a precizat poliţistului faptul că nu are asupra sa documentul solicitat, motiv pentru care a fost condus la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate prin Centrul Comun de Contact Giurgiu s-a stabilit că cetăţeanul bulgar nu deţine un permis de conducere valabil.

La acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră Cezar B., de 38 de ani, din judeţul Arad, conducând un autoturism marca Renault, înmatriculat în Franţa.

Şoferului i s-a solicitat să prezinte şi permisul de conducere.  Acesta a precizat faptul că nu are asupra sa documentul solicitat, motiv pentru care a fost condus la sediul sectorului pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a consatat că numitul Cezar B.,  deţine permis de conducere, dar acesta i-a fost reţinut şi suspendat în luna decembrie 2013 pentru cumul de abateri la regimul circulaţiei rutiere.

Câteva ore mai târziu, s-a prezentat la frontieră cetăţeanul român Levers Vasile B., în vârstă de 23 de ani, din judeţul Ialomiţa conducând un autoturism marca Fiat Ulysee, înmatriculat în Bulgaria.

Bărbatului i s-a solicitat să prezinte  documentele de identitate şi permisul de conducere.  Acesta a declarat faptul că documentele de identitate şi le-a pierdut în Franţa, iar referitor la permisul de conducere a declarat că nu posedă şi nici nu a posedat vreodată un asemenea document.

„Celor trei bărbaţi li s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru infracţiunile de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis respectiv conducerea unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de conducere i-a fost suspendat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.

Recomandările redacției