trifoiDupă câteva sezoane în care și-a făcut datoria în poarta Banatului (fiind și unul din cei mai buni marcatori, datorită preciziei de la penalty-uri), goalkeeperul Florin Trifoi a devenit jucătorul nou-promovatei Șoimii Lipova. În locul său, Peti Barb l-a adus pe Matteo Montorfano portarul italian al lui AC Șagu. Din aceeași direcție au sosit la Banatul Răzvan Branc și Mihăiță Stoia, Oros jr. a fost „repatriat”, apărătorul Sorin Stângu (fost component al Telecomului) s-a reactivat, iar de la Voința Mailat a venit mijlocașul Marica.

„Căutăm jucători care joacă de plăcere, dar, din păcate nu se mai joacă așa. Nu mai sunt banii care au fost. Păstrând proporțiile, a ridicat Gigi Becali ștacheta, apoi au făcut-o Borcea și alții, așa s-a întâmplat și aici”, a glumit președintele-jucător al alb-violeților.

Miercuri, Banatul întâlnește Alunișul în meci amical, sâmbătă are meci cu Progresul Pecica, apoi se pregătește pentru prima etapă, când joacă la Păuliș. „Va fi un an greu pentru noi, cu 14 echipe, toată lumea ne vede victime după campionatul trecut, dar eu întotdeauna sunt optimist. Plecăm de la zero cu toții, vedem ce reușim pe parcurs”, a comentat Peti Barb.

Banatul e antrenată de Damian Vasiu. Fostul mijlocaș de la Tricoul Roșu, Telecom sau Mureșul Zădăreni a preluat banca tehnică în timpul sezonului trecut, după ce Marius Ciubăncan a plecat la Ineu.

Recomandările redacției