concertRicardo Caria, portughezul care a participat în fazele superioare ale concursului de talente „Vocea României”, s-a implicat în campania umanitară „Ajută fluturii să zboare!”, dedicată Mariei Gesica Jidoi, o fetiţă bolnavă de epidermoliza buloasă. Acesta va susţine un concert live, la Galleria Mall, pentru arădeni, care prin preţul biletului de zece lei, vor contribui la starea de sănătate a fetiţei.
„Boala de care ea suferă, epidermoliza buloasă, mai este numită în popor şi “boala fluturelui”, de aici şi numele campaniei noastre. Deşi are o denumire frumosă, boala în sine este una urată şi dureroasă. Pielea e foarte subţire şi sensibilă, la orice lovitură plesneşte şi se umple cu bule de sânge ori cu lichid, mai apoi apar răni, care durează ani de zile. Plăgi întinse şi cumplit de dureroase acoperă părţi întregi din corp, iar cu anii degetele se atrofiază, mâinile şi picioarele rămân practic fără ele. Fără ajutorul cuiva, unui om bolnav cu o astfel de boală îi este imposibil să supravieţuiască. Fetiţa este sensibilă la tot ce o atinge. O îmbrăţişare, o haină, o lovitură banală pot duce la înroşire, la apariţia unor beşici, la spargerea lor şi la descompunerea pielii. Boala e consumatoare, iar imunitatea e zero.Nu întâmplător auzim de problemele unor oameni, fireşte nu le putem şti pe toate, dar nu este o întâmplare ca anumite cazuri vin la noi şi e bine să nu trecem nepăsători pe lângă”.
Campania umanitară, lansată pe data de 14 iulie 2004, se va desfăşura pe tot parcursul anului, iar cei care vor să o sprijine financiar pe fetiţă o pot face în contul deschis la BRD chiar pe numele ei JIDOI GESICA MARIA RO28BRDE020SV61245280200.

Recomandările redacției