Petrică Dragoș de debutat cu gol pentru UTA

Petrică Dragoș de debutat cu gol pentru UTA

Peste 500 de spectatori au umplut tribuna și au înconjurat stadionul din Sînnicolau Mic pentru ciocnirea dintre echipele lui Roli Nagy și Adi Abrudean, colegii din linia de mijloc a Ineului de acum un deceniu.

Naționalul a început cu elan, în primul minut Bozian l-a deschis pe Sulea, acesta a trimis în plasă, dar de la margine s-a ridicat off-side. Pusă în gardă, UTA a intrat rapid în joc și a deschis scorul: un contraatac pe flancul drept a purtat mingea la Cipri Rus, acesta a centrat în 10 metri, de unde proaspăt legitimatul Petrică Dragoș s-a aruncat după minge și a catapultat-o cu piciorul în plasă, 1-0 (5)!

Dominare alb-roșie

Fotbaliștii care au creat golul au rămas în prim-plan și au arătat o viteză în plus față de apărătorii alb-albaștrilor. Rus și Dragoș au fost în centrul a trei faze succesive, din care vizitatorii au reușit să scape. Dar nu și de golul doi, care a fost de senzație: Balint a pierdut la centrul terenului, Copil a preluat și a reușit o incursiune fulminantă până în colțul careului de 16 metri și, în locul așteptatei centrări, a tras violent sub bară, 2-0 (16)! Înaintea pauzei de hidratare (25), Hlistei a plecat pe contraatac și a șutat puternic, însă Miron a avut un reflex fantastic și a scos de sub transversală.

Revenirea Naționalului

Apa le-a prins bine celor de pe malul Crișului Alb, care au revenit în meci: Balint a tras la colțul lung de la 16 metri lateral stânga, Sulea a intervenit la 8 metri și a schimbat traiectoria, păcălindu-l pe Bodea, 2-1 (30). Momentul bun al trupei lui „Știli” a continuat. Bozian a trimis la colțul lung din lovitură liberă, Bodea a prins (36). La scurt timp, egalitate: pe contraatac, Radu a tras în blocaj de la 20 de metri, mingea s-a dus spre corner, Tătar a lobat peste Bodea, ieșit în întâmpinare, iar Bozian, de la 1 metru, a împins în gol, 2-2 (41).

Ghinionist, dar numai până la un punct!

Primul act s-a încheiat cu UTA în atac. Cătălin Hlistei a fost actorul principal, cu trei ocazii imense: cap din 6 metri pe lângă (43), șut în tranversală de la 20 de metri (45) și reluare ce a ocolit cadrul porții, după un corner (prelungiri). Blondul avea să se revanșeze în partea a doua. Copil a centrat de pe dreapta, Hlistei l-a depășit pe Bier și a înscris spectaculos, din cădere, 3-2 (57).

UTA așteaptă turul III

Ultima jumătate de oră a adus o scădere de ritm, pe fond de oboseală combinată cu căldură. Naționalul a încercat să echilibreze din nou, a fost aproape să reușească în prelungiri, la o ocazie monumentală a lui Ionuț Radu, șut din careul mic peste transversală. După ultimul fluier, oamenii lui Roland Nagy sunt cei care așteaptă desemnarea adversarului din turul III, programat pe 13 august.

Cantonamente

Naționalul revine în pregătire centralizată pe plan local, în timp ce UTA schimbă cadrul. Roland Nagy și ai săi sunt, până pe 11 august, în stațiunea austriacă Mallnitz.

UTA: Bodea – Ad. Popa, Cotoc (46 Filaret), Botiș, Suslak – Copil (85 Bulza), Chindriș, Nădăban, Hlistei (70 Leucuța) – Rus, Dragoș (60 Burlă).

Național: Miron – Tătar, Bier, Mardare (46 Moise), Neacșu – Roman (60 Țîrlea), Apostol (70 Pintea), Balint, Bozian – Sulea (80 Ganea), Radu.

Arbitri: Horia Mureșan (Timișoara) – Călin Cimponeriu (Lugoj), Alexandru Filip (Timișoara).

FOTO: Petrică Dragoș de debutat cu gol pentru UTA

dragos

 

Recomandările redacției