Daniel Vighi şi Viorel Marineasa, la ora actuală doi dintre cei mai importanţi scriitori timişoreni, vin marţi la librăria „Scienta” , acolo unde, de la ora 19, vor fi prezentate volumele „Istoria din cutia de pantofi” şi „Înainte şi după (războiul rece)”.  La propunerea unui talentat și (intenționat) discret jurnalist timişorean, prof. dr. Anca Giura mediază întâlnirea publicului arădean cu doi cei mai importanţi scriitori timişoreni. Se vor aborda volumele  «Înainte şi după (războiul rece)» de Viorel Marineasa şi «Istoria din cutia de pantofi» de Daniel Vighi, volume pline de curaj şi de inspiraţie care reconfigurează istoria Vestului românesc, această fantasmă suficient de provocatoare şi de complicată. «Cine suntem şi în ce fel s-a scris istoria la Timişoara şi la Lipova? va fi doar interogaţia-pretext a unei discuţii de înaltă ţinută intelectuală desfăşurată -se pare- ca o partidă de şah (rusească!). Acestea toate pentru că din discuţie nu pot lipsi masochismele politicii şi tema insurgenţelor de tot felul câtă vreme «Viitorul şi trecutul sunt a filei două feţe»”, spun organizatorii.

„Vighi este un scriitor excentric, veritabil, pe care îl integrez în stilul lui Borges. Marineasa- un profesor de jurnalism cu vână deosebită de prozator, în a cărui carte abundă ironia şi umorul negru. Ambii merg pe proză scurtă, ambii tratează fantoma comunismului, o temă poate incomodă pentru unii, având în vedere că trecem printr-o «vară rusească», adaugă prof. dr. Anca Giura, care va şi modera evenimentul.

Fiecare dintre cei doi autori va susţine prezentarea cărţii celuilalt, iar în final- deşi nu este vorba de o lansări de carte- cei care şi-au achiziţionat unul dintre volume (sau ambele) vor putea pleca acasă cu el (sau ele) semnate.

Recomandările redacției