pancota gloriaSâmbătă dimineață, trupa din Podgorie a trecut la limită de Gloria după un meci cu adversitate bună, care a depășit, pe alocuri, granițele unui amical. Dan Cuedan a avut doi jucători noi, pe Ugoceanu și Petru Ojog. Ultimul ridicând la trei numărul fotbaliștilor din Republica Moldova prezenți pe teren. La Pîncota mai joacă Sergiu Vițu, iar Costel Bogoșel a mizat în atac pe Boris Țugui, sosit în această vară.

Florin Gîlcă a deschis scorul după ce a primit o minge în marginea suprafeței de pedeapsă, a pivotat prin defensiva pîncotană și a finalizat frumos, din fața careului mic, 0-1 (17).

Replica alb-negrilor a venit în urma unei faze șnur, în care mingea a mers din prima pe traseul Ojog – Suciu – Băd, ultimul a centrat pentru reluarea de cap a lui Dubeștean, transversală, dar Pantea a urmărit și a împins mingea în plasă, 1-1 (25).

Distribuția Șoimilor s-a modificat la pauză, iar debutul actului secund i-a prins pe oamenii lui Cuedan în ofensivă. Reluarea lui Bulzan din 8 metri a fost prinsă de Vaida (47), apoi lobul lui Suciu a trecut peste transversală (54). Golul a venit și a avut savoare: Huțanu a centrat la semiînălțime de la 30 de metri lateral dreapta, iar Alin Mihai a deviat spectaculos la colțul lung, din colțul drept al careului mic, 2-1 (65).

Gloria a rămas periculoasă de la distanță, însă veteranul Irimia a fost pe fază cînd cadrul era periclitat. Portarul a oferit și replica zilei: „Când Ioan Farcaș (n.r. conducătorul Avântului Tîrnova, prezent la meci pe Șega) a venit prima oară la fotbal, eu tot în poartă eram! Iar acum Ioanci are 60 de ani!”

S-a remarcat și tânărul Ugoceanu, solicitat de Cuedan imediat după ultimul fluier, care i-a consfințit victoria. Și goalkeeperii Gloriei au ieșit în evidență, atât Vaida cât și Stanciu (miercurea trecută a împlinit 16 ani!) au bifat câteva intervenții bune.

Pîncota pleacă azi în cantonament la Gyula, în timp ce Gloria ar putea să dispute un ultim amical, marți, în compania Podgoriei Ghioroc.

Șoimii: Pașcalău – Pantea, Lengyel, Crușoveanu, Siminic – Ojog, Suciu, Issa, Dubeștean – Băd, Sălăjan – repriza I. Irimia – Ojog, Ugoceanu, Lengyel, Vițu – Huțanu, Pntea, Dubeștean, Bulzan – Sălăjan, Mihai – repriza II. Au mai intrat: Maghici, Mitu.

Gloria: Vaida – Topai, Wild, Blănaru, Hulbăr – Măgulean, Berari, D. Daniel, Gîlcă, Filimon – Țugui. Au mai jucat: Stanciu – Sg. Popa, Ban, Petra, Galea, Avram, Higyed, Pirtea.

Arbitri: Mircea Ardelean – Marius Alexa, Thomas Junger.

 

Recomandările redacției