Între cei trei portari (Mitrea – Mara – Bodea) s-au intercalat mijlocașii Hlistei și Vlad, pentru o fotografie pe terenul de antrenament de la Mallnitz

Între cei trei portari (Mitrea – Mara – Bodea) s-au intercalat mijlocașii Hlistei și Vlad, pentru o fotografie pe terenul de antrenament de la Mallnitz

Trupa alb-roșie s-a relocat, începând de joia trecută, în spectaculosul cadru oferit de stațiunea austriacă Mallnitz. Plasat între munți, hotelul Bleibergerhof, unde stă UTA, e cu vedere la terenul pe care Roland Nagy, Radu Anca și Sebastian Huțan au condus vineri dimineață o mișcare menită să-i dezmorțească pe fotbaliști după lungul drum. Stagiul din Austria prevede câte două antrenamente zilnice, iar staff-ul tehnic al utiștilor e în discuții pentru perfectarea celor două meciuri de verificare dorite.

Alb-roșiii se pregătesc pe aceeași bază sportivă pe care au folosit-o britanicii de la Watford și pe care se pregătesc să descindă turcii de la Beșiktaș Istanbul.

„Pregătirea decurge bine, nu sunt probleme cu accidentările, iar acum discutăm cu partenerii de amicale. Cel mai probabil, primul meci va avea loc în compania unei echipe locale, iar al doilea, contra unei echipe din Italia. Luni vom ști exact cum stau lucrurile”, a explicat team-managerul Codru Grădinariu, care, rămas la Arad pentru a se ocupa de problemele curente, e în permanentă legătură cu Austria.

 „Toți se pregătesc exemplar”

La jumătatea celei de-a treia zile, staff-ul tehnic arădean, prin vocea lui Radu Anca, s-a arătat mulțumit de ce s-a întâmplat până acum, începând de la condițiile inutil de comentat și descris și încheind cu implicarea jucătorilor alb-roșii în antrenamente.

„Totul decurge conform programului. Condiții avem foarte bune, din toate punctele de vedere. Băieții răspund OK la efort. Nu avem probleme, toți se pregătesc exemplar, toată lumea trage tare la antrenamente”, a transmis secundul lui Roland Nagy.

Utiștii se întorc acasă duminica viitoare, pe 10 august, cu o zi mai devreme decât era programat. Jucătorii vor avea astfel o zi în plus de odihnă înaintea următorului meci oficial, cel din turul III al Cupei României.

 Mansour, cu UTA II

Atacantul senegalez n-a făcut deplasarea cu UTA în Austria și a rămas cu echipa secundă a clubului, care e în plină perioadă de formare – pregătire. „Încă nu am făcut o selecționată reală pentru că juniorii născuți în 1998 urmează să participe la Elite Cup, turneu pe care se pune accent, așa că se insistă pe omogenizarea lor”, a explicat Stupar.

În weekend, tânăra gardă a învins FC Zimandu Nou (scor 7-0) într-un meci de verificare. Înaintea confruntării, Codru Grădinariu a purtat o discuție cu tinerii din „laborator”, explicându-le așteptările. „Ne dorim să avem fotbaliști care să crească în spiritul Aradului, care să înțeleagă ce înseamnă UTA și să se încadreze în tiparele cerute”, a punctat team-managerul arădean.

Recomandările redacției