uta oroshaza„Mergem să ne apărăm trofeul!”, prefața Gyuri Vaczi, președintele old-boys-ilor arădeni, deplasarea veteranilor utiști la Memorialul „Berta Jozsef”, de la Oroshaza. Utiștii câștigaseră ultimele trei ediții ale turneului și nu s-au dezmințit: s-au întors acasă învingători!
Ediția din 2014 s-a jucat, pentru prima dată, pe teren sintetic, iar căldura a fost sufocantă. Trupa arădeană a trecut peste toate și finala a câștigat-o chiar în fața gazdelor, cu 5-2.
Cu mențiunea că s-a jucat în formula 6+1, efectivul utist i-a reunit pe Emil Szabo (desemnat cel mai bun portar al turneului), Gabriel Mihaly (portarul a jucat în câmp!), Alexandru Gaica, Emeric Hirmler, Mihai Țîrlea, Nicolae Mitu, Adrian Ungur (golgeterul competiției), Octavian Nadiu și Ghiță Novac. Alături de Vaczi, echipa a fost însoțită de Gabor Biro, Dorel Cura și Marcel Vida.
Discuții cu Debrecen pentru Memorialul Legendelor
Luna august are un nou eveniment de marcă pentru echipa vete­ranilor. Cu ocazia Zilelor Aradului, Vaczi, Ionel Costin & comp. organizează Memorialul Legendelor, turneul ajuns la a șasea ediție. După recentele vizite ale echipelor Steaua Roșie Belgrad sau Universitatea Craiova, la Arad ar putea ajunge o altă grupare importantă: Debreceni VSC. Clubul maghiar are 6 titluri de campioană a Ungariei, plus 6 Cupe naționale în vitrină, capitol la care îi depășește pe utiști.
„Am început discuțiile cu reprezentanții celor de la Debrecen, contez și pe ajutorul oferit de Sandu Gaica și Dan Stupar, care au jucat la ei în anii 90”, a spus Vaczi. La formația care a dominat ultimii ani ai fotbalului din Ungaria a activat și Ioan Tomeș, utist al anilor 60, dar și alți doi fotbaliști cu prezențe meteorice la Arad, Sabin Ilie și Marius Șumudică.

Recomandările redacției