ccjaGheorghe Zamfir şi taraful său îi aşteaptă mâine seară pe arădeni la un spectacol muzical de excepţie, susţinut în cadrul evenimentului „Gheorghe Zamfir 50”, eveniment de amploare prin care se va celebra cariera de cinci decenii a renumitului naist, compozitor şi inovator. „Aniversarea a 50 de ani de activitate artistică a maestrului Gheorghe Zamfir, unul dintre cei mai remarcabili artiști de pe întreg Mapamondul, va fi celebrată pe scena Teatrului de Vară Ethos într-un spectacol ce se dorește a fi un eveniment de o reală valoare culturală, care va pune în lumină nivelul artistic și cariera de peste 5 decenii a celui mai renumit și apreciat artist român la nivel internațional  din toate timpurile”, declară reprezentanţii Centrului Cultural Judeţean Arad.

Pentru a vedea spectacolul, publicul trebuie să se prezinte în curtea sediului CCJA (str. Gh. Bariţiu nr.16) la ora 20.30, intrarea fiind, ca de obicei, liberă. Reprezentanţii instituţiei ne promit montarea unui cort pentru a-i proteja, pe cât posibil, pe spectatori, în cazul unor averse de ploaie.

Despre Gheorghe Zamfir

Autor a peste 300 de lucrări folclorice, camerale, corale, vocale, instrumentale şi simfonice, Gheorghe Zamfir a desfăşurat o asiduă activitate ca profesor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, unde a creat prima catedră de nai din lume, continuând să concerteze pe scenele cele mai prestigioase cu orchestre simfonice, camerale, cu pianişti şi grupuri folclorice, impunându-se de peste cinci decenii ca cel mai complex muzician român în viaţă şi cel mai cunoscut în lume. În acelaşi timp poet cu trei volume de versuri tipărite, publicist, estet- cu două volume- şi semnatar al unei metode de nai,  ba chiar pictor –cu patru expoziţii în ţară şi străinătate-, Zamfir este mai mult decât un simplu muzician, este un artist complet, un universalist.

La peste 70 de ani de viaţă, Maestrul şi-a propus să realizeze integrala compoziţiilor sale în stil folcloric, cameral, simfonic, pop-folk, vocal-simfonic şi sacru, lucrând şi la Opera Dracula, lucrare în 2 acte după un libret al scriitorului George Astalosh.

A vândut peste 120 milioane de discuri pe toată planeta şi are peste 160 de discuri înregistrate, palmares care nu a fost realizat de nici un român până în prezent.

 

 

Recomandările redacției