Depistată în trafic cu permisul suspendat

Poliţiştii Biroului Rutier au depistat în trafic o femeie care a condus autoturismul personal, având dreptul de a conduce suspendat.

Florina B., de 40 de ani, din Arad, a fost prinsă  conducând un autoturism pe Calea Victoriei din municipiu, iar în urma verificărilor s-a constatat faptul că aceasta avea dreptul de a conduce suspendat până la data de 30 august.

„Pe numele celei în cauză au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism având dreptul de a conduce suspendat, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Ovidiu Liber.

Transport ilicit a 32 de anvelope uzate

Un transport ilicit a 32 de anvelope uzate a fost depistat şi oprit în trafic.

Poliţiştii l-au depistat pe DN 7, pe raza localităţii Vladimirescu, pe Alexandru D., de 23 de ani, din Bucureşti, în timp ce a transportat cu o autoutilitară, 32 de anvelope uzate de diferite mărci, achiziţionate din Austria în scopul comercializării, fără a deţine documente legale de provenienţă.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 12/1990, cu suma de 250 de lei, iar anvelopele în valoare totală de aproximativ 1.600 de lei au fost confiscate.

Amenzi de 43.000 lei

Poliţiştii rutieri, au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 169 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 43.000 de lei.

Dintre acestea, 89 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 80 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea străzii, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute permise cinci de conducere şi două certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției