tenis1Piteşteanca Nicoleta Dascălu (favorită 6, locul 606 WTA) a câştigat turneul ITF de la Arad, dotat cu premii în valoare de 10.000 de dolari. În finala de duminică, disputată pe terenul central al bazei sportive Activ Club, Dascălu s-a impus în două seturi, scor 6-3, 6-3, în faţa Dianei Buzean (favorită 4, locul 544 WTA).
În semifinale, Dascălu a trecut în trei seturi de a doua favorită, Lina Gjorcheska (Macedonia), scor 6-3,             4-6, 6-1, în vreme ce Buzean a câştigat cu 6-3, 7-6 (7) în faţa favoritei principale, Patricia Ţig. Este primul turneu ITF cucerit la simplu de Nicoleta Dascălu, aflată la a doua finală din carieră, în timp ce Buzean are în palmares nouă astfel de trofee.
Emoţii la primul trofeu
La festivitatea de premiere au participat arbitrul principal Mihaela Testiban, directorul turneului, Anela Freer şi administratorul Activ Club, Dan Groza. „A fost o finală cu multe emoţii, pentru că eu şi Diana ne ştiam bine. Nu mă aşteptam să câştig, este primul an în care joc astfel de turnee. Dar acum sunt fericită şi vreau să mă bucur de primul trofeu”, a spus la final Nicoleta Dascălu, pentru care urmează turnee la Bucureşti şi Mamaia. În proba de „dublu” la ITF Arad s-au impus Diana Buzean şi Irina Bara, care au învins în finală perechea Lina Gjorcheska – Camelia Hristea, scor 4-6, 7-5, 10-6.

Recomandările redacției