miriVasile Miriuţă a ratat cel mai important obiectiv al sezonului – grupele Europa League -, dar continuă la CFR Cluj pentru că are jucătorii de partea sa. Problemele financiare sunt un alt aspect important pentru care patronul Arpad Paszkany nu forţează o schimbare pe banca tehnică acum, după înfrângerea suferită duminică acasă, cu Steaua (scor 0-1, gol Tănase).
CFR Cluj a susţinut în ultima săptămână două examene importante, cu Dinamo Minsk, în Europa League, şi Steaua, în Liga 1, şi le-a picat pe amândouă. Trupa lui Vasile Miriuţă a ratat play-off-ul Europa League după ce a pierdut şi returul cu echipa din Belarus, scor 0-2, dar şi şansa de a fi pe podium în campionat, CFR fiind învinsă de Steaua. În ciuda eşecurilor, şefii din Gruia au decis să îi dea un nou vot de încredere antrenorului principal.
Miriuţă continuă la CFR până la finalul turului, dar are ca obiectiv clar clasarea pe podium pentru a activa şi la anul la Cluj. Patronul Paszkany şi preşedintele Mureşan au decis să fie blânzi cu tehnicianul, deşi acesta a ratat cel mai important obiectiv al acestui sezon, calificarea în grupele Europa League, care ar fi adus 3 mi­lioane de euro.
Miriuţă e susţinut de fotbalişti, iar jocul e în creştere
Un aspect foarte important pentru care Vasile Miriuţă are vot de încredere în continuare este acela că jucătorii sunt de partea antrenorului. Tehnicianul a reuşit să ţină echipa unită, deşi majoritatea fotbaliştilor au restanţe salariale de peste trei luni. Un alt motiv de partea antrenorului este şi jocul bun prestat în acest sezon. Clujenii au avut multe ocazii de gol cu Dinamo Minsk şi Steaua, deşi au evoluat în ambele partide cu un jucător în minus mai mult de o repriză. „O să aducem un preot să sfinţească gazonul, pentru a nu mai rata aşa mult”, a făcut haz de necaz Miriuţă. „O să mă vedeţi şi la anul la CFR”, a mai spus tehnicianul după eşecul cu Steaua.

Recomandările redacției