campioaneCampioanele naţionale la arte marţiale, Mădălina şi Elisabeta Pălie, din Arad, s-au întors acasă şi sunt cercetate în stare de libertate. Cele două surori au fost în audieri la Bucureşti, împreună cu alţi membrii ai organizaţiei infracţionale, însă nu au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) au dispus reținerea pentru 24 de ore a opt suspecți, față de alți cinci fiind luată măsura controlului judiciar.

Gruparea infracţională a aranjat trecerea graniţei, în mod ilegal, mai multor migranţi din zone de conflict. „Din probele administrate în dosar rezultă suspiciunea rezonabilă că pentru a fi tranzitați ilegal din Turcia, prin Bulgaria, până în România, migranții plăteau sume cuprinse între șapte și opt mii de euro de persoană, iar pentru a tranzita ilegal țara noastră achitau câte alți 2.500-3.000 de euro fiecare”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Împotriva celor opt suspecți reținuți a fost pusă în mișcare acțiunea penală, inculpații fiind prezentați Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Recomandările redacției