poloneziAbia în ultima rundă a Openului de Șah al Băncii Feroviare Arad 2014 s-a decis învingătorul. Înaintea partidelor finale ucraineanul Andrey Vovk şi polonezul Alexander Mista erau la egalitate, cu 7 puncte fiecare. Vovk nu a reuşit decât o remiză, iar polonezul o victorie, situaţie în care a și câștigat trofeul din acest an. Pe podium, tot cu 7,5 puncte, precum medaliatul cu argint, a mai urcat un alt reprezentant al Poloniei, Krzysztof Jakubowski. Primul român în clasamentul întrecerii a fost ploieșteanul Daniel Baratosi.
TOPUL primilor 10 clasaţi la finalul întrecerii a arătat astfel:
1. Aleksander Mista (Polonia) – favorit 3
2. Andrey Vovk (Ucraina) – favorit 2
3. Krzystof Jakubowski (Polonia) – favorit 5
4. Ferenc Berkes (Ungaria) – favo-rit 1
5. Imre Balog (Ungaria) – favorit 6
6. Gabriel Battaglini (Franţa) – favorit 13
7. Daniel Bartoşi (România) – favorit 24
8. Bosko Abramovic (Serbia) – favorit 10
9. Vladimir Doncea (România) – favorit 18
10. Mihnea Costachi (România) – favorit 36
Pe lângă primele zece locuri premiate în clasamentul general, organizatorii au mai oferit alte peste 30 de premii speciale pentru amatori. Cei mai buni arădeni au fost Ervin Mozes (CS Universitatea Arad), Ladislau Kelly (Vados), Sandu Ungureanu (Vados) şi Sorin Crețu (CS Universitatea), toți cu 5,5 puncte. Dintre juniorii arădeni participanți în turneul principal s-au remarcat Victor Moțiu (9 ani), cu 5 puncte, dar și campionul național la copii 8 ani, Iulian Anghel, aflat la prima participare într-o competiție de seniori de asemenea anvergură.
Organizatorii mulțumesc tuturor sponsorilor și partenerilor fără de care această competiție nu ar fi avut loc, în special Băncii Comerciale Feroviare, Astra Vagoane Călători, Universitatea Aurel Vlaicu, Primăria Municipiului Arad și Consiliul Județean Arad, prin Centrul Cultural județean.

Recomandările redacției