În flagrant

Poliţiştii Biroului de Ordine Publică au prins în flagrant un bărbat, în noaptea de 12/13 august, în timp ce sustrăgea componente de la o balustradă.

În urma activităţilor de patrulare, poliţiştii l-au depistat pe K. I., de 56 de ani, din Arad, în timp ce sustrăgea 11 elemente ornamentale din fontă, demontate de pe o balustradă a scării unui imobil din municipiu.

Cel în cauză este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Sute de amenzi rutiere

Poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, pentru neregulile constatate aplicând 208 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 50.500 de lei.

Dintre acestea, 66 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 142 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea străzii, efectuarea de depăşiri neregulamentare, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute 19 permise de conducere şi şapte certificate de înmatriculare.

Poliţia Locală revine la „Culori şi zâmbete”

Proiectul „Culori şi zâmbete”, demarat anul trecut, va fi reluat şi în acest an, şi presupune înfrumuseţarea zonelor de lângă platformele de colectare a deşeurilor, prin desene artistice realizate de copii, pe zidurile din unele cartiere din municipiul Arad.

Profesorul şi pictorul Sabin Chintoan îi îndrumă pe elevi în realizarea picturilor şi îi supravegheză. Această activitate a pornit de la un proiect mai vechi, demarat de Asociaţia CRIES Timişoara, în care au fost consultaţi mai mulţi arădeni despre cum ar dori să fie îmbunătăţite unele zone din municipiu.

Recomandările redacției