insecteleLa Arad, 3 oameni au ajuns la spital după ce au fost muşcaţi de bondari. Insectele, care pot fi extrem de periculoase, au atacat, cred specialiştii, din cauza temperaturilor foarte ridicate.

O femeie care locuieşte pe raza comunei Săvîrşin a fost muşcată de un bondar uriaş în zona capului. Pentru că situaţia ei s-ar fi putut complica, victima a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Arad. „Mă gîndesc că din cauza căldurii… Am venit din grădină, mergeam după o găleată de apă şi m-a muşcat de cap. Mai am acolo aşa ceva, dar nu mi s-au părut că sunt agresive. De la căldura asta, poate…”, a spus femeia.

Alte două persoane au păţit la fel, fiind înţepate tot în cap de aceste insecte. „M-a înţepat, atîta tot… De cap m-a muşcat… Probabil nu au mîncare; sunt mai agresive cînd nu au mîncare, nu au ce culege de pe cîmp”, a adăugat o altă pacientă.

 „Avem câteva cazuri de muşcături de insecte. Probabil din cauza căldurii insectele sunt mai numeroase si mai agresive. Atenţie!”, a avertizat directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Adrian Wiener.

Muşcăturile bondarilor uriaşi pot produce soc anafilactic şi implicit decesul celor înţepaţi, dacă nu se intervine de urgenţă.

Cristian Cotuna

Recomandările redacției