wolvesAradul e pregătit pentru un turneu cum n-a mai găzduit: astăzi începe Elite Cup, întrecerea care a strâns aici echipele Under 17 de la Wolverhampton Wandereres, Queens Park Rangers, Ferencvaros Budapesta, Academia Puskas, Dinamo București și gazdele de la UTA.
„Spre bucuria noastră, aducând acest echipe, reprezentăm România, Aradul și UTA. Nu se pune problema cine va câștiga, ci dacă dacă oamenii din Arad vin să vadă copii și juniori din țări cu fotbal înalt, dacă noi facem față la forță, viteză, tehnică, capacitatea de a gândi repede în momente dificile. Indiferent de scoruri, numai progres pot aduce meciuri de un asemenea nivel”, anticipează Cristi Păcurar, antrenor la UTA 98.
Păcurar, Francisc Tisza și elevii lor sunt obișnuiți să intre în contact cu fotbalul britanic. După Experiențele din Albion, în acest an, jucătorii Emanuel Vasi și Răzvan Oaidă au semnat cu Manchester City respectiv Wolverhampton. „Căpitanul nostru de echipă, Oaidă, e la Wolves, acum ne va fi adversar. Pe lângă un joc frumos, dorim să putem să și ne atingem al doilea obiectiv, de a face puncte. Dacă ne ridicăm la nivelul lor și reușim să punem în valoare ce știm să jucăm, vom reuși. Primul meci e cel mai greu, am înțeles că cei de la QPR sunt foarte puternici. Am avut ceva în cap vizavi de primii unsprezece, cred că trebuie să modific”, a adăugat Păcurar.
Programul Elite Cup
Vineri, 22 August
10:00 UTA Arad vs. Queens Parks Rangers (gr. A)
11:30 Dinamo București vs. Wolverhampton Wanderers (gr. B)
17:00 Ferencvaros Budapesta vs. UTA Arad (gr. A)
18:30 Academia Ferenc Puskas vs. Dinamo București (gr. B)
Sâmbătă, 23 August
10:00 Queens Park Rangers vs. Ferencvaros Budapesta (gr. A)
11:30 Wolverhampton Wanderers vs. Academia Ferenc Puskas (gr. B)
Duminica, 24 August
09:00 Locul 3  Grupa „A” vs. Locul 3 Grupa „B” – pentru locurile 5 și 6.
10:30 Locul 2 Grupa „A” vs. Locul 2 Grupa „B” – pentru locurile 3 și 4.
12:00 Locul 1 Grupa „A” vs. Locul 1 Grupa „B” – Finala, pentru locurile 1 și 2.
Toate meciurile se joacă pe stadionul „Motorul”.

Recomandările redacției