Înţeleptul Solomon era recunoscut poporului său pentru dreapta sa judecată, pentru ascuţimea minţii sale. Am să istorisesc, mai jos, una dintre cele mai frumoase pilde ale sale, un model al dreptăţii.

Au venit odată la judecata lui Solomon două femei-mame. Amândouă născuseră în aceeaşi casă câte un copil, cam în acelaşi timp. Într-o noapte, copilul uneia dintre ele muri strivit de ea prin somn. Văzând acest lucru, l-a schimbat pe furiş cu copilul celeilalte. Aceasta, când s-a trezit a văzut că copilul mort de lângă ea nu e al ei. A înţeles ce s-a întâmplat când şi-a văzut propriul copil la cealaltă în braţe. Mama ucigaşă nu a recunoscut că şi-a ucis copilul şi s-au certat. Aşa au ajuns în faţa înţeleptului Solomon, susţinând fiecare dintre ele că copilul viu e al ei. Atunci, regele Solomon a cerut o sabie şi a pus să taie copilul viu în două şi să i se dea fiecăreia din ele câte o jumătate de copil. Aşa să fie – a zis mama ucigaşă – să-l taie în două! Cealaltă femeie, mama adevărată a copilului, i-a zis lui Solomon: Nu tăia copilul, cruţaţi-l! Nu e al meu. E al ei! Daţi-l ei! Înţeleptul Solomon auzind aceste vorbe a zis: -Daţi acestei femei copilul viu. Ea e mama adevărată. O mamă  bună mai bine se desparte de copilul ei decât să-l vadă mort.

Aşa cum mi se pare că am mai spus-o la această tribună, declar şi acum că televiziunile de ştiri din România sunt surse sigure de umor, de  gafe şi de tembelism roz (dacă tembelismul era gri sau negru închis, mă apuca plânsul brut, cu sughiţ şi asilabic). Ce vedem noi dacă deschidem televizorul la un post de ştiri? În primul rând nu trebuie neapărat să citeşti sigla ca să-ţi dai seama ce post este.

 Uite, haide să vă dau un test. Ce post tv credeţi că este acela în care auzi tot timpul: Traian Băsescu este un şarlatan; este un preşedinte care se bagă în politică cu Elena Udrea cu tot (mai bine ar trece-o pe numele lui, să aibă acasă două Elene şi două Băsesce); Traian Băsescu şi fratello Mircea se încuscresc cu găştile de ţigani; Traian Băsescu este responsabil de ploile în aversă; dacă Traian Băsescu era mai atent, dacă conducea ţara mai imparţial, preşedintele Consilului Local din Vaideei nu avea două amante deodată, le repartiza mai pe rând; Traian Băsescu va fi musai suspendat din funcţie înainte de alegeri ca să poată fi băgat la ţuhaus pentru herghelia de nave şparlite împreună cu alţi lupi de mare; Dreapta unită e formată din bucăţi micuţe-micuţe din nimic; Victor Ponta este viitorul României; Victor Ponta a găsit soluţia; Victor Ponta este sigur viitorul preşedinte.

Aşa-i că nu aţi ghicit? Vă spun eu, că-i pe gratis: Antena 3!

Ghici, de asemenea,  la ce post de ştiri auzi tot timpul: Victor Ponta este habarnist; Victor Ponta distruge Economia, Cultura şi Educaţia; Victor Ponta a plagiat; Victor Ponta a mers la inundaţii în pantofi de lac, că s-a urcat în barca gonflabilă; Victor Ponta numără stuful din Delta Dunării; Victor Ponta numeşte la Finanţe ministru absolvent eminent de clasa zero; Dan Voiculescu şi Victor Ponta vor fi colegi de celulă; Dan Voiculescu este afacerist şi-n puşcărie; nominalizarea Antenei 3 la Premiile Emmy este foarte falsă; nominalizarea a falsificat-o Victor Ponta, iar filmul nominalizat este filmat cu camera ascunsă.

Deci, ghici ce post transmite asemenea ştiri? Vă spun tot eu, că-s prin zonă! Acest post de televiziune este două: Realitatea tv şi B1.

Toate aceste trei posturi de mai sus nu trebuie amendate, însă, de CNA pentru lipsa de profesionalism, de imparţialitate. Nuuu! Banii se fac greu. Ele, aceste posturi trebuie pedepsite în felul următor: Antena 3 să deie pe post şi să recunoască la o oră de maximă audienţă trei mari calităţi ale lui Traian Băsescu, explicate în detaliu, cu argumente. Iar Realitatea şi B1 aşijderea, să facă publice trei mari calităţi ale lui Victor Ponta, tot cu exemple. Că nu e om cu sau fără defecte.

Întrucât aceste trei posturi tv nu sunt în stare de aşa ceva, sunt sigur că se vor sinucide în masă. Cel puţin aşa ne-am mai spăla greaţa de o aşa presă vizuală. Puah!

În cazul în care aceste trei mizerabile posturi tv ar fi judecate de către înţeleptul Solomon, sunt sigur că sabia lui ar tăia în carne vie, de-a valma, ocrotind doar copilul încă viu, adică telespectatorul imparţial.

 

 

Recomandările redacției