filipCea de-a doua stagiune a Teatrului de Vară din Arad se apropie de sfârşit, ultimele două spectacole pregătite de Consiliul Judeţean prin Centrul Cultural Judeţean Arad urmând a celebra „cea mai sublimă dintre arte”, şi anume muzica.

Astfel, marţi, 26 august, începând cu ora 19, noua serie de evenimente „ETHOS FAMILY”, inaugurată și susținută cu succes în vara acestui an în spațiul Teatrului de Vară ETHOS, se va încheia cu un spectacol de operă pentru copii, prelucrare muzicală și scenică a operei „Don Pasquale” de Gaetano Donizetti, în interpretarea artiștilor Operei Comice pentru Copii din București.

Stagiunea se va încheia cu tradiţionala Gală de Operetă, programată pe miercuri, 27 august, atunci când, începând cu 20.30, soprana Felicia Filip şi tenorul Andrei Lazăr, solist al Operei Naţionale Române din Bucureşti, acompaniaţi de Ansamblul arădean „Johann Strauss Modern”, sub bagheta maestrului Tiberiu Soare, vor oferi publicului un regal de melodii celebre din operete şi musicaluri. Printre ele se numără „Sânge vienez”, „Văduva veselă”, „Omul de la Mancha”, „My fair lady”, „Contesa de Mariza”, care vor fi interpretate în limba română, repertoriul ales de soprană fiind întregit de minunate arii şi melodii selectate de tenorul Andrei Lazăr, precum şi de bucăţi orchestrale din creaţia muzicală românească.

Gala va fi moderată de însuşi maestrul Tiberiu Soare, un muzician de excepţie pe care ultima ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu” l-a adus în prim-plan şi în această calitate, maestrul dovedind o amplă şi solidă cunoaştere a fenomenului muzical.

 „Configurând în mod simbolic un arc peste timp, Teatrul de Vară ETHOS din Arad trăiește și continuă să palpite  în inimile arădenilor constituindu-se într-un loc de întâlnire sub cerul liber,  între trecut, prezent și viitor. Mulțumim tuturor spectatorilor care ne-au onorat cu prezența pe parcursul întregii stagiuni într-un număr impresionant și îi invităm să participe în continuare la toate evenimentele noastre!”, transmit, pe final, reprezentanţii CJA şi CCJA.

Reamintim cititorilor noştri că, de-a lungul acestei stagiuni, pe scena amenajată în curtea sediului CCJA au urcat actori, muzicieni şi dansatori celebri, aclamaţi de mii de spectatori, care i-au putut vedea „pe viu” fără a plăti vreo taxă de intrare.

Recomandările redacției