Depistat cu 120.000 ţigarete

 

Poliţiştii de la Poliţia oraşului Ineu împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au depistat în trafic un bărbat care a transportat ilicit peste 119.000 ţigarete de contrabandă.

Dan V., a fost depistat şi oprit în trafic pe raza localităţii Ineu, în timp ce transporta cu un microbuz mai mulţi saci cu tărâţe, iar în urma verificărilor efectuate poliţiştii au găsit într-un loc confecţionat artizanal, în interiorul microbuzului, cantitatea de 119.400 de ţigarete netimbrate marca Jin Ling, în valoare totală de aproximativ 54.000 de lei.

A fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării. Totodată, întreaga cantitate de ţigări a fost reţinută în vederea confiscării, iar autovehiculul a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor.

 

 

 

A condus fără permis de conducere

 

Un bărbat a fost depistat, conducând un autoturism fără a deţine permis de conducere. Carol L., în vârstă de 62 de ani, a fost depistat în trafic pe D.C. 98, în timp ce a condus un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a deţine permis de conducere.

 

 

 

Amenzi de 50.000 de lei

 

Poliţiştii rutieri, au efectuat mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 182 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 48.000 de lei.

Dintre acestea, 22 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 160 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea străzii, efectuarea de depăşiri neregulamentare, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

 

Recomandările redacției