neaguutaFotbalul arădean, care în mare parte se rezumă la Campioana Provinciei, a primit o lovitură de imagine din partea rivalei istorice de pe Bega. De câteva zile, ACS Poli a pus mâna pe trei foști căpitani ai „alb-roșiilor”: portarul Mădălin Smaranda, mijlocașul Ovidiu Popescu și fundașul George Neagu. Acesta din urmă a fost chiar foarte apreciat de fanii UTA-ei pentru atașamentul său față de club în momente cu adevărat grele ale existenței sale. În ultimii doi ani, fotbalistul de bandă stânga a strâns din dinți, a trecut peste faptul că avea restanțe financiare de cinci-șase luni de zile, a adunat lotul în jurul său și chiar a fost și antrenor de conjunctură în vara anului trecut când în vestiar bătea vântul. De Neagu se leagă și emoționantul moment de la finalul anului trecut, care a devenit viral pe internet ca exemplu de dragoste pentru culori, când jucătorii au urcat în tribună și le-au cântat suporterilor coborîți pe gazon: „Suntem mândri de voi!” Până la urmă, Adrian Marțian a falimentat FC UTA SA, iar majoritatea fotbaliștilor au apucat pe alte drumuri. Alături de Apostu și Laso, Neagu ar fi trebuit să evolueze la Olimpia Satu Mare, însă o ofertă de ultim moment l-a „deturnat” spre ACS Poli Timișoara.
– George, te așteptam să te vedem în culorile Olimpiei și până la urmă vei juca în cele ale marei rivale a „Bătrânei Doamne”.
– Sunt conștient că e puțin neplăcut pentru suporterii arădeni să mă vadă la Poli, dar sper să mă înțeleagă, să se pună puțin în locul meu. Am fost la Arad trup și suflet pentru echipă și cu ce m-am ales? Multe salarii restante și batjocura unui personaj de care aș vrea să uit cât mai repede. Nici măcar când am dorit să jucăm pe gratis pentru UTA nu s-a mai putut acest lucru. Dincolo de dragostea pentru fotbal, trebuie să recunoaștem că toți ne propunem să ne întreținem familiile din meseria pe care am îmbrățișat-o. Și, până la urmă, sunt un fotbalist profesionist și o să-mi fac mereu treaba pentru echipa la care evoluez. La mine a contat și faptul că soția mea locuiește la Timișoara, a fost o oportunitate pentru mine de a fi lângă ea. Le mulțumesc și celor de la Olimpia că m-au înțeles și m-au lăsat să plec fără a avea pretenții cu o săptămână înainte de începerea campionatului.
– Simți ca pe o palmă dată fotbalului arădean faptul că trei dintre căpitanii ultimelor două sezoane în Calea Aurel Vlaicu au ajuns la Poli?
– Nu știu cum să răspund la această întâmplare. Știu că fotbalul, ca și viața, e imprevizibi. Astăzi ești undeva, mâine altundeva, pregătit să-ți faci treaba cât mai bine. Așa cum azi am ajuns la Poli, nu se știe dacă într-o bună zi nu voi juca din nou pentru UTA.
– Să înțelegem că acum crezi sută la sută în noul proiect de relansare a echipei fanion a Aradului?
– Poate, la început, îi vedeam cu alți ochi pe cei de la UTA Bătrâna Doamnă. Probabil, în naivitatea mea, mai credeam că UTA se va salva de la retrogradare, dar și din punct de vedere financiar. Dar, până la urmă,
Marțian s-a dovedit un personaj de cea mai joasă speță, iar suporterii au avut dreptate să nu mai creadă în el și să participe la reconstrucția clubului pe baze solide. UTA nu avea voie să moară doar că în peisaj a apărut cineva ca Adrian Marțian.
– Spui asta și pentru că vezi și unde a ajuns ACS Poli cu acest nou proiect demarat în urmă cu doi-trei ani de zile?
– Se poate spune și asta. Timișoara și Aradul se aseamănă mult în această privință. Adică echipele reprezentative au ajuns să sufere din pricina unor oameni din afara orașului, iar acum își regăsesc – oarecum – identitatea și drumul. Cred și sper că și la UTA vor exista condițiile pe care le-am întâlnit deja la Timișoara. Dacă echipa va promova și are destule șanse în acest sens, totul va decurge normal și chiar le urez baftă utiștilor. Ca să vă răspund exact, cred că UTA va renaște în jurul unui proiect solid.
– Ai ajuns de câteva zile la Timișoara, ai simțit înțepături, ori
s-au făcut glume pe seama ta privind trecutul tău la UTA?
– Nici vorbă, băeieții chiar m-au primit bine și le mulțumesc pentru asta. Am mai discutat cu Szekely, Poparadu sau Trandu despre duelurile trecute dintre noi, dar a fost o discuție plăcută, fără miștouri sau răutăți.
– Va trebui să lupți pentru postul de titular la Poli?
– Deocamdată, am jucat din primul minut în amicalul câștigat cu 5-2 împotriva lui CSM Reșița, rămâne de văzut dacă îmi voi convinge antrenorul că merit să fiu titular și în campionat. Lăsând la o parte faptul că am trecut cu toții de la UTA la Poli, mă bucur că îi am colegi pe Popescu și Smaranda, doi fotbaliști buni și de caracater.

Recomandările redacției