gloria-curticiLa primul meci pe banca „grănice­rilor”, Dorel Mutică le-a transmis băieților săi ceva din entuziasmul pe care l-a arătat de când a devenit antrenor. Cu talie și medie de vârstă inferioare, cotată cu șansa a doua în Micălaca, trupa din Curtici a părut pradă ușoară pentru Gloria, în jurul căreia încă persistă atmosfera știută.
Trecând peste neclaritățile de ordin financiar, echipa lui Costel Bogoșel s-a comportat, într-adevăr, precum favorita, numai că în primul act ocaziile cu adevărat periculoase au fost trecute în contul vizitatorilor! Trecuseră doar trei minute de la primul fluier al lui Dorinel Herțeg, când o centrare de pe stânga a căzut în careul mic al Gloriei, Al. Don a reluat-o din 4 metri, dar mingea a sărit în corner. Galben-albaștrii și-au valorificat statutul de gazde și au preluat inițiativa, însă s-au lovit de o rezistență poate neașteptată.
Curticenii au reușit să blocheze ocaziile gloriștilor și iar au devenit tăioși. Pe o contră, centrarea lui Pleșca a fost prelungită de nou-intratul Vasilache la colțul lung în bară (36)! A fost avancronica golului semnat de același Andrei Pleșca, fotbalistul care chiar ar fi meritat o șansă mai sus (și constatarea nu vine după meciul de azi…). Jolly-jokerul Frontierei și-a chemat echipa în atac și în minutul 40 a fost mai rapid decât portarul Vaida la o centrare de pe stânga, și a trimis în plasa cu o lovitură de cap exactă, 0-1.
Dezavantajată, formația gazdă și-a derulat un forcing intens în actul al doilea. Atacurile Gloriei au produs presiune mare, dar s-au văzut zădărnicite, fie de paradele lui Mucha, fie de inspirația apărătorilor curticeni, în mijlocul cărora a coborât… Pleșca.
Un moment psihologic, cum se spunea mai demult, a fost consemnat în minutul 65: Berari, singur cu portarul, a trimis peste poartă, iar pe contraatac, Vaida a reușit să-l blocheze pe același periculos și omniprezent Pleșca!
Eforturile ofensive ale echipei lui Bogoșel s-au văzut, totuși, răsplătite, cu cinci minute înainte de final: căpitanul Blănaru a aruncat mingea în careu de la 30 de metri, iar Florin Gîlcă, fără s-o lase să cadă sau să facă vreo preluare, le-a luat fața fundașilor și a trimis la colțul lung din 7 metri, 1-1.
„Hai că se poate!”, au strigat gloriștii, căutând golul victoriei în ultimele secvențe. Și au fost aproape: Galea, singur cu portarul, a tras în afara spa­țiului delimitat de cele trei bare (88), apoi Curt i-a creat emoții incredibile lui Mucha, deviind o centrare a Gloriei la o palmă de vinclu (90+2)! Scăpați de glonț, „grănicerii” s-au grupat bine și au plecat cu un punct de unde puțini le dădeau șanse.
„Partitura pe care am ales-o nu mă caracterizează, dar, vorba pro­verbului, nemulțumitului i se ia darul! Dacă îmi spunea cineva că iau un punct, la două zile după ce am preluat echipa, îi spuneam că bate câmpii. E un punct mare, sper ca, ușor-ușor, să fim la un alt nivel și fizic și tactic pentru meciurile următoare. Jucătorii au făcut totul, eu am venit cu suport moral sau mental de pe margine, nu pot să spun că e meritul meu sau chestii de genul ăsta, îi felicit, cu F mare!”, a spus Dorel Mutică.
Formații:
Gloria: Vaida – D. Daniel, Ew. Wild, Blănaru, Filimon (77 Galea) – Berari – Gherghel, Fl. Gîlcă, Sg. Popa (46 Hulbăr), Măgulean (46 Pirtea) – Țugui.
Frontiera: Mucha – A. Don, Marocico, Curt, Hanc – Pleșa, D. Don, Goldiș (66 Firă), Gheorghieș, Dobra (19 Vasilache, 87 Roza) – Pleșca.
Arbitri: Dorinel Herțeg – Paul Ardelean, Roland Opitz. Observatori: Traian Enoiu, Ovidiu Coman.

Recomandările redacției